DOBRA VIJEST: Grad Gospić će sufinancirati troškove stanovanja mladim obiteljima i mladima

Objavljeno: 11/07/2023

GOSPIĆ- Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša primila je  Ugovor o dodjeli financijskih sredstava u ime Grada Gospića, jedinog iz Ličko-senjske županije. Na današnjoj svečanosti državna tajnica Željka Josić uručila je ugovore gradovima i općinama koji su se prijavili na pilot projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Radi se o pilot projektu koji se odnosi na financiranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini, a na javni poziv mogli su se prijaviti gradovi i općine iz cijele Hrvatske. Iznos od 19.440, 00 eura koji je odobren Gradu Gospiću ujedno je i najveći raspoloživi iznos za sufinanciranje troškova, za najviše 10 korisnika. Grad Gospić će odobriti 10 potpora za mlade obitelji i/ili mlade osobe s prebivalištem na području Grada Gospića najmanje godinu dana prije podnošenja prijave, a koji imaju ugovor o najmu stana. Sufinancirat će se ugovori o najmu koji su sklopljeni najmanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine. Financijska potpora po korisniku iznosi:

za mladu obitelj s djecom: 180,00 eura mjesečno,

za mladu osobu i mladu obitelj bez djece: 120,00 eura mjesečno.

Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom korisniku u trajanju od 12 mjeseci (u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2023.) je 2.160,00 eura za mlade obitelji s djecom, odnosno 1.440,00 eura za mladu osobu i mladu obitelj bez djece.

Ovo je prva mjera iz nacionalnih sredstava kojom se sufinancira trošak stanovanja mladim obiteljima i mi smo je spremno dočekali, uspješno odradili projekt, za sada smo prvi i jedini u našoj županiji koji su iskoristili ovu mogućnost kako bi dostupnim nacionalnim sredstvima pomogli našim sugrađanima smanjiti trošak stanovanja. “ – istaknula je zamjenica Kristina Prša te potvrdila da će Grad Gospić vrlo brzo raspisati Javni poziv.

IZVOR: Grad Gospić

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima