Gospićka placa, šarenilo boja, mirisa i okusa

Objavljeno: 28/07/2017

GOSPIĆ- Gospićka tržnica, u ovome svome ljetnom izdanju, nudi građanima Gospića,ali i ovih dana i tjedana godišnjih odmora i Gospićanima i Ličanima koji su na “svoju rudnu grudu” pohitali iz brojnih dijelova Hrvatske i svijeta, pravo obilje. Šarenilo voća i povrća stiglo nam je uglavnom iz Dalmacije, iz susjedne Zadarske županije koji nude svoje proizvode. Aktivni su na sreću i lički poljoprivrednici pa se na štandovima može vidjeti i kupiti i sireva, suhomesnatih proizvoda, luka i češnjaka, krumpira, proizvedenih u Lici.

Cijene su naravno kupcima ovisoke, prodavačima omalene, no slabo se mi Ličani cjenkamo. Koliko trgovac traži mi platimo i idemo dalje. Grožđe je po 15 kuna na svim štandovima, paradajz i paprika po 7, nektarine i breskve po 10 kuna, krumpiri po 4 kune.

A naša tržnica, velebno zdanje koje ćemo otplaćivati godinama? Sada je dobro, vrijeme je povoljno. Za 2,3 mjeseca kada krenu jesenske kiše, pa vjetrovi, pa snjegovi, temperaturni minusi…..Onda ćemo opet kukati kako je krov previsok, kako je propuh i padaju oborine na sve strane. No o tom potom. Danas je dobro i svakako posjetite ovaj, kako se to voli reći, trbuh grada, isplati se.Ako zbog ničega,a ono zbog šarenila boja i mirisa.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima