ODLIČNA VIJEST: Lika Quality proizvodi sve su traženiji

Objavljeno: 21/05/2021

GOSPIĆ- Lika Quality proizvodi su prepoznatljivi i sve traženiji, što i ne čudi s obzirom da se destinacija Lika pozicionirala među 15 održivih zelenih destinacija svijeta upravo zahvaljujući Lika Quality sustavu. Klaster Lika Destination u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Lika Coop sustavno radi na promociji i plasmanu Lika Quality proizvoda, tako se odnedavno Lika Quality proizvodi mogu kupiti i u novootvorenoj trgovini Kući hrvatske hrane „CROTASTE“ u Zagrebu. Trenutno se u trgovini nalaze proizvodi sljedećih proizvođača iz Lika Quality sustava: OPG Bogdanić Helena, GIS Sinac d. o. o., Tomaić commerce d. o. o. i Lička štrudla Briks d. o. o.. Tijekom godine se svakako očekuje veća zastupljenost Lika Quality proizvoda.

Kako bi se neki proizvod mogao naći na policama trgovine „CROTASTE“ potrebno je zadovoljiti određene kriterije, iz Agro-klastera d. o. o. navode: ‘‘Domaće porijeklo, autohtonost i kvaliteta proizvoda najvažniji su kriteriji da bi se isti našao na polici CROTASTE-a, a posebnu pozornost posvetit ćemo zaštićenim hrvatskim proizvodima i proizvodima s drugim priznatim oznakama kvalitete.” Lika Quality proizvodi zdravstveno su ispitani, njihova proizvodnja ima uporište u tradiciji što proizvodima daje posebnu vrijednost, a kupcu jamči kvalitetu.

Lika Quality proizvode osim u trgovini „CROTASTE“ u Zagrebu, moguće je kupiti i suvenirnicama i trgovinama Nacionalnog parka Plitvička jezera te suvenirnici Nacionalnog parka Paklenica. Tijekom 2021. godine Lika Quality proizvodi bit će plasirani i u ostala zaštićena prirodna područja destinacije Lika, a i šire.

Krajem travnja raspisan je četvrti Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje Znaka „Lika Quality“ te ovim putem podsjećamo sve proizvođače s područja destinacije Lika da je rok za prijavu do 1. lipnja 2021. godine odnosno još svega desetak dana. Dokumentaciju za prijavu kao i upute za prijavitelje mogu se preuzeti na web stranici klastera odnosno na sljedećoj poveznici: https://www.lika-destination.hr/vijesti/detaljnije/javni-poziv-za-iskazivanje-interesa-za-koristenje-znaka-lika-quality.

Neka i Vaši proizvodi postanu dio ovog prepoznatljivog sustava kvalitete!

Klaster Lika destination

Možda Vas zanima