Održana završna konferencija projekta „Za bolji život u Ličko-senjskoj županiji“

Objavljeno: 03/11/2022

U dvorani Razvojnog centra Ličko-senjske županije, u četvrtak, 3. studenoga  2022. održana je završna konferencija projekta „Za bolji život u Ličko-senjskoj županiji“UP.02.1.1.13.0453,u sklopu programa  „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“. Nositelj projekta je Ličko-senjska županija. Završnu konferenciju otvorila je voditeljica projekta Jasna Peitel koja je pozdravila sve nazočne te obrazložila ciljeve, aktivnosti te ostvarene rezultate projekta.

Kroz projekt je zaposleno 8 žena s područja općine Plitvička Jezera i 2 žene s područja općine Karlobag. Kroz aktivnost zapošljavanja u lokalnoj zajednici ublažile su se posljedice njihove nezaposlenosti, spriječio njihov odlazak u neaktivnost  i povećala njihova konkurentnost na tržištu rada.

Zajedno sa suradnicima potporu projektu su pružili župan Ličko-senjske županije, gosp. Ernest Petry i zamjenica župana Jasna Orešković-Brkljačić. Župan se obratio s par riječi nazočnima te naglasio kako će Ličko-senjska županija i ubuduće nastaviti provoditi i podupirati projekte iz područja socijalne politike i zapošljavanja. Župan je u ime Ličko-senjske županije uručio zaposlenicama na projektu prigodne poklone.

Završnoj konferenciji, uz ostale prisutne, nazočile su i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Gospić, Milka Rukavina, te Nikolina Devčić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Gospić kao predstavnice partnera na projektu.

Projektom je potaknuta socijalna uključenost i povećana razina kvalitete života za 60 starijih i/ili nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoći u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji.

Uz Ličko-senjsku županiju koja je nositelj, partneri ovoga projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Gospić i Centar za socijalnu skrb Gospić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 893.187,50 kuna. Iznos bespovratnih sredstava iznosi 893.187,50 kunate su ista osigurana od strane Europske Unije iz Europskog socijalnog  fonda u iznosu od  (85%) u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima