Općini Lovinac skoro 61.000 eura iz NPOO-a za projektnu dokumentaciju za energetski učinkovitu obnovu javne infrastrukture

Objavljeno: 13/04/2023

LOVINAC- Općina Lovinac prijavila se na javni Poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“.

Cilj ovoga Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava bio je pripremiti zalihu zrelih projekata u području digitalne transformacije i zelene tranzicije. Za pripremu projekata, navedenim Pozivom se prihvatljivim prijaviteljima stavilo na raspolaganje bespovratna sredstva koja potječu iz Mehanizma za oporavak i otpornost, a kojima mogu sufinancirati izradu projektno-tehničke dokumentacije svojih projekata u području digitalne transformacije i zelene tranzicije.

Sukladno navedenom pozivu Općina Lovinac prijavila je projekt pod nazivom Energetsko učinkovita obnova javne infrastrukture na području Općine Lovinac kroz koji je kandidirala sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za energetsku obnovu triju općinskih zgrada i to zgrade općine u Lovincu i društvenih domova u naseljima Ličko Cerje i Ričice te izradu projektne dokumentacije za energetski učinkovitu obnovu javne rasvjete na području cijele općine Lovinac.

Dana 17. veljače 2023. godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije odlukom je odobrilo sufinanciranje provedbe Projekta bespovratnim sredstvima te je dana 4.4.2023. godine načelnik Općine Ivan Miletić s ministarstvom potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava kojim se ministarstvo obvezalo općini dodijeliti bespovratna sredstva u iznosu od 60.979,48 eura dok će razliku od 6.775,51 eura do ukupno prihvatljivih troškova izrade projektne dokumentacije osigurati Općina.

KIC Lovinac

Možda Vas zanima