Podsjećamo: prijavite svoje kvalitetne proizvode u sustav Lika quality

Objavljeno: 09/05/2019

GOSPIĆ- Klaster Lika Destination u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom Lika objavio je 23. travnja 2019. godine 3. Javni poziv za korištenje Znaka „Lika Quality“ za proizvode.  U sustav Lika Quality mogu se uključiti oni proizvođači čiji proizvodi posjeduju natprosječnu kvalitetu i koji su proizvedeni na području destinacije Lika u skladu sa svim zakonskim propisima te imaju uporište u tradiciji. Sustav trenutno broji 98 proizvoda u 10 kategorija.

Sustav je vođen filozofijom održivog razvoja, potiče veći obujam lokalne proizvodnje i potrošnje te na taj način čuva radna mjesta domaćeg stanovništva i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Sustav jamči kvalitetu i lokalnu proizvodnju s uporištem u tradiciji, a lokalni proizvođači uključeni su u turistički razvoj. Jedna od prednosti sustava je i zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda koje će ove godine biti otvoreno na nekoliko lokacija unutar Nacionalnog parka Plitvička jezera, ali će biti zastupljeni i u ostalim nacionalnim parkovima i drugim zaštićenim područjima prirode u destinaciji Lika.

Napomenimo, Klaster Lika Destination nakon certifikacije proizvoda planira pristupiti i certificiranju restorana koji će u svojoj ponudi imati Lika Quality proizvode jer glavni cilj sustava je upravo povezivanje lokalnih proizvođača s lokalnim ugostiteljskim objektima s područja destinacije Lika. Na taj način, osim što će se lokalnim proizvođačima stvoriti tržište, destinacija Lika će zasluženo postati nezaobilazna gastro-destinacija.

Prijave na Javni poziv mogu se do 23. svibnja 2019. dostaviti na adresu:

Klaster Lika Destination

Budačka 12

53000 Gospić

„Prijava na Javni poziv – Lika Quality“

Postupak prijave detaljno je opisan na: http://www.lika-destination.hr/novosti/javni-poziv-za-iskazivanje-interesa-za-koristenje-znaka-lika-quality-za-proizvode/  a dodatne informacije dostupne su putem e-maila lika.destination@gmail.com ili na broj telefona 053 647 042.

Možda Vas zanima