U sustavu LQ i ugostitelji

Objavljeno: 22/09/2016

GOSPIĆ- Nakon niza sastanaka održanih s radnim skupinama proizvođača, na red su došli ugostitelji. Na ovaj susret LAG LIKA pozvao je predsjednika ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore LSŽ, predstavnicu Ličko-senjske županije  i ugostitelje.

„U sustavu brendiranja hrane i razvoja regionalne oznake kvalitete „Lika Quality“, ugostitelji su značajna karika“, naglasio je voditelj LAG-a Lika Tomislav Kovačević. U ovom sustavu naći će se samo oni izvrsni a LAG će svima pružiti mogućnost da to i postanu. „Za manje od deset dana održati će se najveća manifestacija u Lici, Jesen u Lici, gdje će se posjetitelji sami moći uvjeriti u bogatstvo hrane i proizvoda koje Lika pruža. Ličko-senjska županija i Lička razvojna agencija LIRA već po osamnaesti put organiziraju ovu manifestaciju i ona je već postala kultna. Kroz sustav „Lika Quality“ većina tih proizvoda biti će dostupna cijele godine u izvornom ili prerađenom obliku. Tako ćemo zaokružiti ciklus od proizvodnje do prodaje, jer našim proizvođačima prodaja uvijek predstavlja veći problem od same proizvodnje „– ističe Kovačević.

Radna skupina za ugostiteljstvo definirati će uvjete po kojima se će restorani moći kandidirati za oznaku „Lika Quality“. Kako je naglašeno, cilja je da se promovira veća prodaja lokalne hrane u lokalnim restoranima i to pod zajedničkim brendom „Lika Quality“.

 

Milan Tomašević/LAG LIKA

Možda Vas zanima