U utorak u Perušiću radionica o reciklažnom dvorištu i odvajanju otpada

Objavljeno: 17/02/2019

PERUŠIĆ- Općina Perušić dobila je EU sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta koje će biti u funkciji već ovog proljeća kada će započeti i intenzivnije aktivnosti odvajanja otpada i njegovog prikupljanja na području cijele općine.

Kako bi odgovorili na razna pitanja o tome što čeka mještane, kako odvajati otpad u svojem domu i kako se otpad kasnije zbrinjava i reciklira u Općini Perušić odlučili su održati dvije obrazovne radionice otvorenog tipa za sve zainteresirane.

Prva radionica održat će se u utorak, 19.2.2019. s početkom u 17:30h u Perušiću u zgradi Općine, Općinska vijećnica  na adresi Trg popa Marka Mesića 2.

Na radionici će se moći saznati sve o tome koja vrsta otpada se odvaja kod kuće, kako se  tada taj otpad prikuplja i kako će se odvojeni otpad u reciklažnom dvorištu zbrinuti. Radionica će mještanima prikazati taj cijeli ciklus, a očekuje se da će biti dosta pitanja na koja će odgovor dati dipl. ing. Dejan Kosić, koji posjeduje bogato iskustvo u provedbi projekata odvajanja i recikliranja otpada te će ujedno biti i voditelj radionice. Također, na radionici će u uvodnom dijelu predstavnici Općine Perušić predstaviti cjelokupni projekt „Reciklažno dvorište Perušić“ i tijek provedbe projekta.

Možda Vas zanima