Rukometaši Gospića bolji od Novigrada

Objavljeno: 25/03/2019

GOSPIĆ- Rukometaši Gospića u Gradskoj sportskoj dvorani, u sklopu 16.kola treće rukometne lige zapad, ugostili su trećeplasiranu ekipu Novigrada. Stanje u ekipi se napokon popravilo, bolesnih je sve manje, a nakon nekoliko mjeseci im se na poziciju kružnog napadača vratio i Mate Pavelić.

U utakmicu su domaćini ušli neuvjerljivo i mlako u obrambenim zadacima, bili u egalu (3:3) do 5. minute kada gosti serijom 3:0 odlaze na 6:3. Malim korekcijama u obrani u razmaku od 6. do 20. minute utakmice na krilima nekoliko obrana Kolačevića i pogotcima Starčevića (2), Pavelića (2), Kovačevića (1), Brajkovića (1) i Jelića (1) rade seriju 7:1 te prelaze u vodstvo 10:7. Nastavak dobre igre donio im je i vodstvo od 4 pogotka prednosti (12:8 i 14:10), ali dolazi do pada u posljednjim minutama prvog dijela i na odmor odlaze pri vodstvu od “samo” jednog pogotka prednosti.

Neizvjesno je bilo i u prvih 10 minuta nastavka tijekom kojih su Gospićani postigli samo 3 pogotka. U 40. minuti utakmice rade nekoliko izmjena te je ekipa u sastavu Milković, Jelić, Antić, Starčević, Brajković, Pavelić, Kolačević odigrala furioznih 20 minuta tijekom kojih su se sve sigurnijem golmanu Kolačeviću, te u posljednjim minutama utakmice odličnom Stipetiću, napadački priključili Jelić (5), Antić (4), Milković (2), Brajković (2), Pavelić (2), Starčević (1) i serijom 16:9 ostvarili visoku pobjedu rezultatom 34:27.

Možda Vas zanima