Veliko talijansko ulaganje u Lici

Objavljeno: 29/08/2016

Predizborno je vrijeme, kada stranke i pojedinci obećavaju brda i doline, desetke tisuća radnih mjesta, velike poticaje za mlade poduzetnike ili rađanje djece, velike poraste mirovina. Kada pucaju na emocije svojih birača razdvajajući nas na podobne i nepodobne, male i velike Hrvate, hrvatske branitelje i izdajnike, kada im se politike temelje na svjetonazorima svakako je dobro čuti  odličnu,ali i konkretnu  vijest iz Lovinca. Na kraju krajeva ljudi žive od rada i onoga što zarade i zato im ne trebaju prazna obećanja već konkretni pomaci

LOVINAC-Jedan od najpoznatijih proizvođača opreme i strojeva“PIGO SRL“ Italija, etabliran u svijetu kao lider u proizvodnji  i dizajnu visoke tehnologije za  preradu, zamrzavanje i sušenje mesa, ribe, kruha,  voća  i povrća prisutan na svim kontinentima , kreće s projektom izgradnje tvornice u Lovincu.  Kako nam je rekao načelnik općine Lovinac Hrvoje Račić, s predstavnicima uprave talijanske kompanije donesena je odluka da će „PIGO“ investirati u Liku, u Općinu Lovinac i to kroz dva segmenta.

„Prvi segment je proizvodnja voća, primarno maline i jagode i ta će proizvodnja biti organizirana kroz zadrugu i kooperacije, čime će se otvoriti dobra prilika za domaće proizvođače i nositelje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, najvećim dijelom s područja Like i Dalmacije. OPG-ima će se otvoriti mogućnost za dodatnu zaradu, jer će zadruga osigurati repromaterijal i otkup.

Drugi segment je izgradnja tvornice za preradu voća i povrća, uz tehnologiju koja se u Hrvatskoj koristi po prvi put.  Ovom investicijom otvorit će se 15-ak novih radnih mjesta“, -rekao nam je  Hrvoje Račić.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima