Za jačanje kapaciteta u županiji 1,2 milijuna kuna

Objavljeno: 27/09/2016

GOSPIĆ- Od 9.rujna ove godine pa sve do 31.ožujka 2019.godine, odnosno u trajanju  od 31 mjeseca Lička razvojna agencija LIRA provodi projekt „Jačanje kapaciteta Ličko-senjske županije“. Projekt je sufinanciran  iz Prioritetne osi 10 Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnosti i kohezije 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je nešto manja od 1,2 milijuna kuna pri čemu  bespovratna sredstva iznose tek nešto manje od milijuna.

Kako ističe Andrej Duić iz LIRA-e, „cilj projekta je povećanje korištenja dostupnih sredstava Ličko-senjske županije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz jačanje kapaciteta djelatnika LIRA-e za pružanje podrške u pripremi i provedbi projekata te jačanjem općih kapaciteta potencijalnih korisnika i informiranje šire javnosti o mogućnostima i provedbi ESI fondova i jačanje i razvoj mreže podrške potencijalnim prijaviteljima i korisnicima ESI fondova kroz savjetodavnu potporu“.

Ciljne skupine projekta su potencijalni prijavitelji i korisnici u javnopravnim tijelima od interesa za društveni i gospodarski razvoj Ličko-senjske županije, službenici u tijelima lokalne i područne samouprave u Ličko-senjskoj županiji te javnopravnim tijelima od interesa za društveni i gospodarski razvoj Ličko-senjske županije, djelatnici Razvojne agencije Ličko-senjske županije – LIRA, ali naravno i šira javnost na području Ličko-senjske županije. Kao rezultate projekt bi trebao dovesti do razvijene mreža podrške potencijalnim prijaviteljima i korisnicima, ojačati kapacitete djelatnika LIRA-e, kao i  prijavitelja i korisnika, te informirati  širu javnost o ESI fondovima.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima