Zajednička ulaznica destinacije Lika- za svega 300 kuna ulazite u osam prirodnih i turističkih aduta Like

Objavljeno: 21/07/2019

GOSPIĆ- Motivirani uspjehom od prošle godine, Klaster Lika Destination i zaštićena prirodna područja u destinaciji Lika formirali su zajedničku ulaznicu destinacije Lika s ciljem poticanja duljeg zadržavanja turista u destinaciji te brendiranja destinacije Lika kao destinacije zaštićenih prirodnih područja.

Govoreći o destinaciji Lika, radi se o destinaciji koja obuhvaća područje Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske županije, a s obzirom da se gotovo 60% površine destinacije nalazi u ekološkoj mreži NATURA 2000, naglasak je na zaštićenim područjima prirode. S obzirom na činjenicu da Nacionalni park Plitvička jezera godišnje posjeti 10% svih turista koji posjete Republiku Hrvatsku, namjera je uz pomoć njegovog popularnog brenda na održiv način brendirati ostatak destinacije koji je turistima manje poznat, a također bogat prirodnim ljepotama.

 

Kupnjom ulaznice destinacije Lika omogućen Vam je ulaz u sljedeća zaštićena područja prirode:

  • u Nacionalnom parku Plitvička jezera ulaz u park, prijevoz elektrobrodom i panoramskim vlakom u okviru odabranog programa razgledavanja i osiguranje posjetitelja
  • u Nacionalnom parku Paklenica jedan dan obilaska Nacionalnog parka
  • u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit jedan posjet Kući Velebita i posjet Parku za tri uzastopna dana
  • u Parku Prirode Velebit ulaz u značajni krajobraz – uvalu Zavratnica
  • u Pećinskom parku Grabovača obilazak špilje Samograd uz stručnog vodiča te obilazak parka
  • u Baraćevim špiljama 60 minuta obilaska uz pratnju stručnog vodiča
  • te u Hrvatskom centru za autohtone vrste riba i rakova krških voda posjet centru, podjelu Knjižice znanja, gledanje poučnog filma o regiji Gacka, mikroskopski pregled tkiva ribe, prolazak poučnom stazom fauna Gacke, obilazak Pećine, pogled na Gacku dolinu s vidikovca

Uz navedeno, ulaznica obuhvaća i obilazak Memorijalnog centra „Nikola Tesla“ Smiljan. Dakle, po jedinstvenoj cijeni od 300,00 kn za odrasle te 200,00 kn za djecu (7-18) možete posjetiti 8 ulaza u razdoblju od 15. srpnja do 31. listopada 2019., a ulaznica je dostupna na prodajnim mjestima u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Lika destination/ Lika-express

Možda Vas zanima