Općina Perušić poziva na obrazovnu radionicu o reciklaži otpada

Objavljeno: 25/03/2019

PERUŠIĆ- Općina Perušić dobila je EU sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta koje će biti u funkciji već ovog proljeća kada će započeti i intenzivnije aktivnosti odvajanja otpada i njegovog prikupljanja na području cijele općine.

Kako bi odgovorili na razna pitanja o tome što čeka naše mještane, kako odvajati otpad u svojem domu i kako se otpad kasnije zbrinjava i reciklira odlučili smo održati dvije obrazovne radionice otvorenog tipa za sve zainteresirane.

Druga radionica će se održati u utorak, 26. ožujka s početkom u 17:30 h za područje Kosinja u zgradi Društvenog doma Donji Kosinj.

Na radionici će se moći saznati sve o tome koja vrsta otpada se odvaja kod kuće, kako se  tada taj otpad prikuplja i kako će se odvojeni otpad u reciklažnom dvorištu zbrinuti. Radionica će mještanima prikazati taj cijeli ciklus, a očekuje se da će biti dosta pitanja na koja će odgovor dati dipl. ing. Dejan Kosić, koji posjeduje bogato iskustvo u provedbi projekata odvajanja i recikliranja otpada te će ujedno biti i voditelj radionice. Također, na radionici će u uvodnom dijelu predstavnici Općine Perušić predstaviti cjelokupni projekt „Reciklažno dvorište Perušić“ i tijek provedbe projekta.

Možda Vas zanima