Ima razloga za slavlje, Gospić je već u financijskom plusu, najavljuju se brojni projekti

Objavljeno: 20/07/2018

GOSPIĆ- U nedjelju 22.srpnja Gospić slavi blagdan svoje nebeske zaštitnice Svete Marije Mgadalene. U sklopu slavlja održana je i svečana sjednica gradskog Vijeća. Brojni su gosti uveličali ovu svečanost, od primjerice predstavnika brojnih gradova prijatelja Gospića, preko čelnika lokalnih, ličko-senjskih jedinica, predstavnika sudske vlasti, crkve, vojske, policije, brojnih gospodarstvenika, preko župana Darka Milinovića sa zamjenicima, pa sve do dva saborska zastupnika, Marijana Kustića i Željka Glasnovića, te ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda. Bili su tu i generali, te počasni građanin Gospića Mladen Markač. Domaćini, predsjednik Vijeća grada Gospića Petar Radošević i gradonačelnik Karlo Starčević sa suradnicima,  nisu krili zadovoljstvo s ovako velikim skupom. Nije u govorima ni njih domaćina,ali ni gostiju bilo previše politiziranja, težište je stavljeno na uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije koja bi trebala biti vodilja svima nama ka zajedništvu i uspjehu, te na razvoj, pogotovo demografsku obnovu. Od govornika izdvajamo upravo domaćine, predsjednik Vijeća Radošević podsjetio je da je prva godina gradske vlasti prošla u kohabitaciji, bilo je i grešaka,ali sve ide svojim tokom pa se donose i važne odluke, te razna mišljenja i  akti. I za narednu godinu Radošević očekuje donošenje važnih odluka.

Gradonačelnik Starčević izdvojio je niz projekata koji se ili već rade ili će se raditi uskoro.  U izjavi nakon svečane sjednice istakao je da je saniran gradski proračun. “Mogu s ponosom reći, osim povrata kredita, mi smo s današnjim danom u plusu milijun i 700,000 kuna. Sanirali smo proračun u cijelosti i krećemo u gospodarski razvoj grada već od godišnjih odmora“- kaže Starčević i dodaje:”danas me posebno impresioniralo što su došli ljudi, sveučilišni profesori, liječnici, generali. To je bogatstvo Gospića, to je možda i odraz mojih dobrih djela u životu koje sam činio prema mojim prijateljima,a oni su mi to vratili posjetom na dan grada“. On smatra da se polako zaustavlja trend iseljavanja, a nada se da će već na jesen biti zabilježen trend povratka u Gospić. “Nadam se da ćemo do kraja mandata imati 1,000 ljudi više nego što smo imali na početku moga mandata“- kaže Starčević. Od projekata izdvajamo Inovacijski centar Nikola Tesla, izgradnju bazena i sportskog centra za borilačke vještine. Puno se radi na komunalnoj infratsrukturi, a konačno će se krenuti s obnovom Budačke ulice. Ti radovi krenut će 16.rujna.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su gradska priznanja i to dr.Mariji Vrkljan Ilijevski, Milanu Štimcu, Nikoli Bićaniću Ćibi i NK Velebit iz Žabice. U ime nagrađenih dr.Vrkljan Ilijevski pozvala je roditelje da odgajaju svoju djecu, školuju ih u Gospiću ili većim hrvatskim i europskim gradovima,ali uvijek sa željom da se vrate u svoj Gospić. Dodijeljene su i pohvalnice učenicima i studentima.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima