Ivan Bronzović, vijećnik HDZ-a i glas (ruka)razuma glasao za proračun gradonačelnika Karla Starčevića!!!!

Objavljeno: 31/01/2018

GOSPIĆ- Često se može čuti da slika govori više od tisuću riječi. Upravo naša naslovna fotografija uz ovaj tekst ide u prilog toj teoriji. Ovo je povijesni trenutak u Vijeću grada Gospića u kojemu za proračun grada Gospića za ovu godinu uz vijećnike HSP-a, SDP-a i Nezavisne liste,  za proračun gradske izvršne vlasti predvođene gradonačelnikom Karlom Starčevićem glasa vijećnik HDZ-a Ivan Bronzović. Jeli on svojevrsni trojanski konj, odmetnuto janje ili jednostavno razboriti građanin pokazat će vrijeme iako su iz HDZ-a nastojali pokazati da se radi o njihovom dogovoru. Pitanje koje će si postaviti svaki građanin svakako glasi ako je to stranačka odluka zašto onda svi nisu glasali za proračun? Ili je u pitanju kršenje stranačke stege?

Bilo kako bilo Gospić sada ima proračun u kojemu je više od 6 milijuna kuna  predviđeno za razvoj. Projekti, ulaganja i razvoj Gospića sada mogu krenuti. Inače u odnosu na prijedlog od kraja prošle godine proračun nije znatnije mjenjan, odnosno povećana su davanja za studente, mlade, umirovljenike i nezaposlene,  i šteta što i tada nije bilo ovakve razboritosti pa Gospić ne bi išao u privremeno financiranje. Vijećnik Bronzović pojasnio je da je njegova ruka dignuta teška srca jer se njegovo mišljenje o proračunu nije promjenilo i da i dalje smatra da je proračun štur i da obećanja iz predizborne kampanje nisu ispunjena. “Ono što mi daje nekakvu nadu jest tih famoznih 8 milijuna kuna izu državnog proračuna za koje se spominje da će biti pametno utrošeni, i gradonačelnikova izjava od prije par sjednica da ipak postoje neki tajni projekti koje ćete nam u dogledno vrijeme, nadam se i pokazati jer kažete da se bojite sabotaže, pa evo i to je tračak nade u svemu tome“- kaže Bronzović i dodaje da je ruku za proračun digao u dogovoru s HDZ-om i koalicijskim partnerima da se spere ljaga s HDZ-a i partnera jer oni ispadaju kao oni koji koče grad i razvoj. “Nismo htjeli,a mogli smo masakrirati ovaj proračun. Uputili smo par sugestija i drago mi je da ste ih prihvatili. Moju ruku imate, moj glas imate, proračun napokon može krenuti, gradonačelniče vi možete krenuti sa svojim poslom. I nama i vama Bog pomogao jer mislim da će nam trebati“- zaključio je Bronzović.

Nakon ovakvog glasanja gradonačelnik Starčević Bronzoviću se zahvalio u svoje ime, u ime svojih suradnika i svih građana grada Gospića i dodao da se radi o razboritoj odluci.

Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera Petar Krmpotić kaže da je to bila zajednička odluka, da Bronzovića ne treba izdvajati iz mase jer to je mogao biti bilo tko drugi. Zaželio je Starčeviću svako dobro u vođenju grada.

Eto, tako su završile političke igrice HDZ-ovih vijećnika i njihovih koalicijskih partnera. Pred kraj prošle godine gotovo identičan proračun su uporno odbijali, sada su taj isti proračun usvojili. Predsjednik Vijeća Petar Radošević na kraju je sve pozvao na suradnju do kraja mandata, jer kako je rekao proračun je usvojen ali s tim nije sve riješeno. “Moramo svi biti korektni i prijeći preko nekih stvari. Svi moramo prihvatiti situaciju kakva je zadana izborima i daljnjim uvažavanjem jedino možemo napraviti nešto. U protivnom napraviti ćemo samo da će proći vrijeme, a bez obzira kako tko stajao građani to neće cijeniti“- zaključio je Radošević.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima