Ivica Ćaćić Kockar i dalje predsjednik utemeljitelja HDZ-a

Objavljeno: 20/01/2017

 

U Gospiću je održana Izborna skupština Zajednice utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije, dr.Franjo Tuđman. Poziv nismo dobili,a priopćenje smo dobili dan nakon skupštine. Pomalo je to neuobičajeno i nedemokratična praksa jer mediji bi u svakom slučaju trebali biti na ovakvom skupu

GOSPIĆ- Zanimljivo priopćenje stiglo nam je danas iz Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Ličko-senjske županije. Zanimljivo, za ovu Izbornu skupštinu nisu poslani pozivi medijima, odnosno lika-express nije dobila poziv. Izvješće je poslano sa naslovom i nadnaslovom što svakako u slanju priopćenja nije dobra praksa, jer na kraju krajeva svaki medij naslove, nadnaslove  i podnaslove trebao bi donositi samostalno. To je praksa u uljuđenom svijetu, očito ne i u našem kutku kugle zemaljske . No u svakom slučaju uredništvo portala lika-express, iako nismo bili pozvani na spomenutu izbornu skupštinu, prenosi priopćenje iz HDZ-a u cijelosti, a za ubuduće molimo organizatore ovakvih događanja da medije pozovu na Izbornu skupštinu, barem onaj javni dio pa da sami prenosimo informacije onakvima kakve jesu.

Jučer je održana Izborna skupština Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Ličko – senjske županije. U nazočnosti 91 izaslanika izabrana su tijela koja će voditi Zajednicu utemeljitelja  sljedeće četiri godine. Izvješće o radu Zajednice podnio je predsjednik Ivica Čačić Kockar. U svom izvješću osvrnuo se i na Nacionalnu razinu kao njezin dopredsjednik . Istaknuo je vrlo dobru suradnju utemeljitelja i  Županijskog odbora HDZ-a Ličko – senjske županije kao ogledni primjerak kako bi to trebalo biti i u svim Županijama. Osvrnuo se i na one koji u zadnje vrijeme pokušavaju nestatutarno pristupiti Zajednici, a do jučer su mijenjali političke boje dresova, sa Mesićem i ostalima vodili politiku omalovažavanja HDZ-a i prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana . Izvješće predsjednika je jednoglasno prihvaćeno. U ostatku radnog dijela sjednice izabrana su tijela Zajednice – Županijski odbor, Nadzorni odbor i Izaslanici za Nacionalnu konvenciju Zajednice. Za predsjednika je ponovno izabran Ivica Čačić Kockar, za potpredsjednike su izabrani Josip Vrkljan, Mile Čančar,  Željko Laškarin i Ante Žarkov, a za  tajnika Anton Vlainić. Skupu su nazočili  član predsjedništva HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije  dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić, te predsjednici općinskih  i gradskih  odbora HDZ-a .

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima