Luka Matijević ponovno imenovan ravnateljem Županijske uprave za ceste!!!

Objavljeno: 08/11/2018

Danas je održana deveta redovna sjednica Skupštine Ličko-senjske županije. Na aktualnom satu pitanja postavlja samo jedan skupštinar. Nakon toga raspravlja se o odluci o davanju sredstava za pokretanje gradnje županijskog Razvojnog centra. Nesuvisla izvješća i nesuvisle rasprave. U Skupštini se više na zna tko pripada kojoj stranci, tko kojoj struji. A na kraju plod glupe ličke politike na koju, osim vijećnika Ante Franića nitko nema komentara, dugogodišnji ravnatelj ŽUC-a nakon što je par mjeseci morao biti v.d. opet zbog političkih fora o kojima nitko ne priča, od danas opet postaje ravnatelj. Ljudi, ovaj vas narod plaća, budite malo narodni zastupnici, a ne samo zarađivači dnevnice!!!

GOSPIĆ- Nakon današnje sjednice Skupštine Ličko-senjske županije jako je teško reći kako stoje stvari u ličkoj politici. Odnosno, ono što je najjednostavije za potvrditi jest kada netko kaže da je politika k….odnosno svrstavaju je na nivo najstarijeg zanimanja na svijetu, što je u Ličko-senjskoj županiji baš onako primjenljivo u cijelosti. Dosadašnji politički neprijatelji se slažu u svemu, donose se odluke na osnovu nepotpunih objašnjenja, nema nikakvih problema. Jesu li obični ljudi glasali za to? Nisu.

Na aktualnom satu pitanje postavlja samo jedan skupštinar-Nikola Maras. On je izbačen iz SDP-a, isto kao i župan Darko Milinović iz HDZ-a, pa u njihovoj neočekivanoj neovisnosti, ili stranačkoj otpuštenosti, oni su jedan prema drugom puni razumijevanja pa će zajedno pozvati sve moguće državne službe kako bi utvrdili tko je bio zločest oko sanacije  jedne ceste u Vrhovinama. I jedan i drugi pokazuju da znadu o kome se radi. Radi se o Marasovom odavno mrskom neprijatelju i do jučerašnjem Milinovićevom najboljem pajdašu koji mu sada više nije drag. Naravno, i  baba zna o kome se radi.

Na prvoj točci dnevnog reda Milinović objašnjava kako će nametnuti 3,7 milijuna kuna za gradnju Razvojnog centra Ličko-senjske županije u Gospiću u zapuštenoj kasarni nekadašnje vojske u Pazariškoj ulici u Gospiću. Opet svi puni razumijevanja kimaju glavom jer vjeruju da će županija imati te novce u proračunu. Zaboravljaju da su skupštinari u županiji u kojoj je bivši župan podigao kaznene prijave protiv nekoga zbog financijskih malverzacija. No nisu ti skupštinari plaćeni da bi nešto znali, oni su izgleda plaćeni samo za dizanje ručica i kimanje glavicama. Čast izuzecima.

Onda se malo po malo dolazi do imenovanja Luke Matijevića za ravnateljem ŽUC-a. Čovjek radi taj posao već godinama. Zbog političkih hirova morao je određeno vrijeme biti v.d. Ali sada u svekolikoj ličkoj političkoj ljubavi opet je jednoglasno imenovan ravnateljem. Čestitke Luki na ovome izboru, a svim skupštinarima, izvršnoj vlasti, a danas su se na sjednici pojavili i svi dožupani koji su bili na bolovanjima,vozikali se ili nisu u službenim autima jer nema institucije koja to može istražiti,  dajemo žuti karton zbog opće političke lijenosti kakva je bila danas. Birali su vas građani ove županije, pa dajte se malo saživite sa životima tih građana,a ne samo sa svojim unutar političkim  problemčićima koji nikoga ne zanimaju.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima