Milan Mataija novi predsjednik Ličko-senjskog HSP-a

Objavljeno: 21/02/2020

 

GOSPIĆ- U rodnoj kući dr.Ante Starčevića u Velikom Žitniku održan je, izborni ,Županijski zbor HSP-a Ličko-senjske županije na kojemu je izabrano novo vodstvo ličkih pravaša. Jednoglasnom odlukom 45 izaslanika za predsjednika Ličko-senjskog HSP-a izabran  je Milan Mataija a za dopredsjednike Berislav Kostelac i Jurica Murgić.

Predsjednik HSP-a i gospićki gradonačelnik Karlo Starčević je podsjetio na časnu ulogu HSP-a u povijesti  ,od osnutka do stvaranja hrvatske države, te  na sve povijesne okolnosti koje su utjecale na razvoj stranke koja je uvijek zbog svoje državotvornosti za koju se zalagala bila izložena napadima drugih političkih opcija, pokušaju uništenja, zabrane djelovanja, pa tako i u novijoj hrvatskoj povijesti. Neki članovi HSP-a su zbog te politike platili i svojim životima. Svjedoci smo i današnjih dana kada se otkrivaju masovne grobnice u Hrvatskoj u kojima su pronađeni posmrtni ostaci hrvatskih junaka, vitezova HOS-a. Pravaštvo od svog osnutka do danas nema alternative u politici i to je jedini ispravni politički put,način funkcioniranja i življenja koji je hrvatskom narodu, danas, potrebniji nego ikada , naglasio je Starčević te najavio pripremu stranke za nadolazeće parlamentarne izbore.

Novi predsjednik Mataija je podsjetio na rezultate HSP-a na zadnjim lokalnim izborima te na prijevremenim izborima za skupštinu Ličko-senjsku gdje se HSP čvrsto pozicionira na ličkoj političkoj sceni koja je na posljednjim izborima doživjela tektonske promjene. Odličan rezultat pripisuje i rezultatima koje postiže gospićki gradonačelnik u vođenju Gospića koji može biti primjer svim jedinicama lokalne uprave , ne samo u Ličko-senjskoj županiji, nego i na nivou Hrvatske. Politika HSP-a i Karla Starčevića kao gradonačelnika obilježena je snažnom notom socijalne osjetljivosti, politikom kojom se vodi briga o svim građanima, mladima i najstarijima, nemoćnima i onima slabijeg imovnog stanja. Uskoro će se pokazati i rezultati politika koje su usmjerene na razvoj turizma,poljoprivrede te privatnog poduzetništva za što su u protekle dvije godine stvoreni uvjeti koji će donesti razvoj i potrebna radna mjesta u privatnom sektoru. Narod prepoznaje tu politiku o čemu svjedoče i podaci o uključivanju sve većeg broja Ličana u HSP-e te njihovom angažmanu kako bi HSP preuzeo odgovornost za upravljanje i ostalih gradova, općina i županije Ličko-senjske već na idućim lokalnim izborima. Na Zboru su izabrani i tajnica stranke  Danijela Smolčić , rizničar Ivica Pavičić,predsjednik Časnog suda Josip Šabana te predsjednik Nadzornog odbora Milan Štimac. Članovi predsjedništva su Darko Šop, Andjelka Majetić, Petar Orešković i Damir Dopuđ.Članovi Časnog suda Lidija Jamičić, Tihomir Starčević,Željko Nekić i Ivana Prša Dejanović.Članovi Nadzornog odbora Milan Orešković i Vladimir Jurčić dok je županijski vijećnik i predsjednik Otočkog HSP-a Berislav Kostelac izabran za člana Glavnog stana. Svi izaslanici su također dali jednoglasnu potporu Ivici Tomljenoviću za kandidaturu za člana Predsjedništva HSP-a koji će se birati na Saboru stranke krajem ovog mjeseca u Gospiću.

HSP

Možda Vas zanima