Politiziranje bez granica. Predsjednik Vijeća kuka da nema prostoriju,pa za kontakt sa građanima predlaže telefonski broj svoje stranke

Objavljeno: 15/11/2017

GOSPIĆ- U najmanju ruku zanimljivo,ali i potpuno nepotrebno, ispolitizirano priopćenje došlo je danas u redakciju portala Lika-express sa elektronske adrese Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice, poslano od strane predsjednika Vijeća grada Gospića Petra Radoševića. Pomalo u manirama državnika to je pismo nazvano “obraćanje“,a sadržaj je potpuno ispolitiziran. Dakle, krenimo redom.Za rad predsjednika Vijeća namijenjena je Vijećnica koja se nalazi u zgradi Grada u Budačkoj ulici i u kojoj bi predsjednik mogao primati građane. Predsjedniku Vijeća na raspolaganju je gradsko tajništvo kao i osobe koje su prisutne na sjednicama Vijeća. Paradoksalno je da se sjednice Vijeća grada Gospića održavaju u poslijepodnevnim satima zato što pojedini vijećnici ne mogu otići sa svojih radnih mjesta kako bi mogli biti na sjednici. I predsjednik Vijeća je zaposlenik Opće bolnice i pitanje je kada bi on to mogao primati stranke. Za sada Radošević ima jednog zamjenika, Zdravka Župana i pitanje je kako bi Župan primjerice umjesto Radoševića mogao primati građane ako je taj dan kao matičar dežurni u Perušiću. Još je zanimljivija situacija u kojoj kao jedan od kontakata u priopćenju, odnosno obraćanju navodi Radošević, telefonski broj Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice u Kaniškoj ulici. Mislim da je Radošević predsjednik Vijeća ispred svih građana,a ne samo članova HDZ-a pa da ti građani moraju tamo nazivati. I na kraju krajeva, tko će se tamo javiti na telefon?Tajnica HDZ-a? Onda je valjda logičnije da kao kontakt ostavi broj tajnika u gradu Gospiću pa da građani tamo nazovu i pitaju predsjednika Vijeća što žele. Dajte gospodo molim Vas u ime svih građana, nemojte dodatno politizirati i kompromitirati instituciju Vijeća grada Gospića, to ste već dovoljno napravili i na posljednjoj sjednici Vijeća kada ste bili protiv svega što je gradonačelnik predložio  bez obzira radilo se o, odnosno prikrivali vi   kriminal ili ne, konstituiranju novih gradskih odjela, novom zapošljavanju. Zanimljivo, predsjednik više ne spominje službeni automobil a znamo da se upravo to vozilo “vozalo” od nemila do nedraga  i  to na kraju krajeva i od osoba koji su bili primjerice zaposlenici Državne uprave,a 24 sata na raspolaganju imali gradski automobil. Znamo naravno o kome se radi. Priopćenje, odnosno obraćanje Petra Radoševića  prenosimo u cijelosti,a Vi dragi čitatelji slobodno procijenite o čemu se radi i javite se ili na mail portala Lika-express ili u naš inbox na facebooku. Glas naroda nas itekako zanima,pa ako već Radošević nema ureda možemo mu i mi prenijeti što vas tišti:

Poštovane građanke i građani,

Na Konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića održanoj 20. lipnja 2017.g. izabrani su predsjednik i potpredsjednik Vijeća.

Gradsko vijeće kao predstavničko tijelo građana je tijelo lokalne samouprave koje donosi odluke i akte iz djelokruga Grada Gospića te obavlja poslove u skladu sa zakonima i Statutom. Prava i dužnosti predsjednika Gradskog vijeća značajna su za rad i funkcioniranje Vijeća te sam stoga dužan biti na raspolaganju svima građanima Gospića kako bi što kvalitetnije obnašao dužnost.

Nažalost do danas od strane Gradonačelnika, za potrebe rada predsjednika Gradskog vijeća nije osiguran odgovarajući prostor u zgradi Gradske uprave, kako bih u suradnji s Tajništvom i upravnim tijelima Grada obavljao dužnost djelotvornije uključujući i odnos s Gradonačelnikom.

Dužnost mi je staviti se na raspolaganje za sve upite i potrebe naših  građanki i građana.

 

TELEFON: 560-304

MOBITEL: 091 897 6690

E-MAIL: radosevic.vijece@gmail.com

 

PREDSJEDNIK

GRADSKOG VIJEĆA

                     GRADA GOSPIĆA

Petar Radošević

Možda Vas zanima