Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Karlovcu rekao da je HDZ ozbiljna stranka, a Milinovićevo ponašanje pred središnjicom nije niti normalno, niti dobro, niti korisno

Objavljeno: 04/09/2018

KARLOVAC- Kako javlja Jutarnji list premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković  boravio je danas  u Karlovcu, gdje se sastalo Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a, i to dan nakon izbacivanja Darka Milinovića iz stranke. Stoga su novinari Plenkovića odmah nakon sjednice pitali o Milinovićevom izbacivanju, na što je on ustvrdio da su svi sudionici sastanka bili suglasni s tim.

Na pitanje novinara je li se član Predsjedništva Domagoj Ivan Milošević ipak na neki način ogradio od Milinovićeva izbacivanja, s obzirom da je novinarima izjavio da je Milinoviću trebalo dati priliku da na stranačkim tijelima iznese i svoju obranu, Plenković kaže da su svi u utorak imali prigodu raspravljati, ali da nitko nije ništa rekao o tome, pa ni Milošević, koji je, kaže, cijelo vrijeme na sastanku u Karlovcu šutio.

Razlika između HDZ-a i drugih stranaka je, kaže Plenković, što je HDZ ozbiljna stranka, i da takvo ponašanje pred središnjicom od nekoga tko je bio na brojnim važnim političkim pozicijama, “nije niti normalno, niti dobro, niti korisno”.

Plenkovića su novinari pitali i kakav je smisao postojanja Visokog suda časti, ako ljudima koje se izbacuje iz stranke nije dopušteno doći na sjednicu i iznijeti svoju stranu priče i razgovarati o problemu.

– Mi smo organizirali izborni proces koji će biti okončan u rujnu, ali ono što se dogodilo prošli tjedan, cirkus koji se dogodio, ne može proći – ponovio je Plenković postavljajući pritom protupitanje: – Mislite da nismo s kolegom Milinovićem razgovarali od 4. siječnja? Na dodatno pitanje o proceduri u Visokom sudu časti Plenković je odgovorio da cirkus u HDZ-u neće dopustiti.

IZVOR: jutarnji list

FOTO: arhiva likaexpress

Možda Vas zanima