Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio u Senju : „HNS-ov smjer je ni lijevo ni desno, nego samo naprijed“

Objavljeno: 24/11/2018

SENJ- Predsjednik Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati Ivan Vrdoljak nastavio je obilazak Hrvatske posjetom i radnim sastankom u Senju sa stranačkim kolegama u IX. izbornoj jedinci, koja obuhvaća Ličko-senjsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju.

Na sastanku, na kojem su sudjelovali čelnici stranačkih organizacija IX. Izborne jedinice, predsjednik HNS-a Vrdoljak naglasio je kako svi procesi za koje je HNS preuzeo odgovornost u Vladi RH nailaze na odobravanje kako građana, tako i struke. Posebno se osvrnuo i na važnost suradnje i konstruktivnosti u politici jer kako kaže, građanima je dosta svađa i političkih prepucavanja, već žele znati kako politika njihov život može učiniti boljim.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak naglasio je i da se upravo zahvaljujući HNS-u, Ministarstvo znanosti i obrazovanja po prvi put svrstalo u proračunske dobitnike te će se u idućoj godini za bolje obrazovanje uložiti više od 500 milijuna kuna,  budući da već od 2019. reforma obrazovanja ulazi frontalno u sve hrvatske škole. Proračun će biti veći i za Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja koje nastavlja građanima financijski pomagati pri kupnji prve nekretnine, ali već sada se najavljuje i veliki projekt energetske obnove obiteljskih kuća koje će građanima značajno smanjiti račune za režije.

To je smjer HNS-a. Mi smo liberali i stranka centra kojoj nije bitno ni lijevo ni desno, nego samo ići naprijed. Kao odgovoran partner osigurali smo stabilnost zemlje ulaskom u Vladu, a sada radimo upravo ono za što su nas građani i odabrali – bez svađa i cirkusa pokušavamo rješavati probleme nezaposlenosti, osigurati mladim obiteljima lakši dolazak do krova nad glavom kroz programe subvencioniranih kredita za mlade i ono, možda i najbitnije – osigurati bolju budućnost za našu djecu kroz reformu obrazovanja koja je napokon ušla u učionice. Izazova će biti, onih koji ne žele promjene će biti, ali to nas neće obeshrabriti jer nažalost, alternativa u MOST-u ili Živom zidu Hrvatskoj može donijeti samo kaos, ne i dobru budućnost“,  rekao je Vrdoljak.

Predsjednik ŽO HNS-a Ličko-senjske županije Krunoslav Tomljanović rekao je kako je uvjeren da su programske mjere koje su usmjerene konkretno na svakog stanovnika – jedine prave mjere.

HNS radi na konkretnim mjerama koje pomažu i koje će pomoći u budućnosti našim građanima. Moramo gledati naprijed, jer se nemamo vremena baviti kalkulacijama i spletkama, a smatram da isključivo s novim ljudima možemo stvarati nove ideje i programe kojima ćemo nastojati da nas građani prepoznaju. Županijska organizacija HNS-a voljna je pripomoći svim čelnicima lokalne samouprave unutar naše županije da se u suradnji s našim ministarstvima realizira što više projekata“, rekao je Tomljanović.

 

HNS

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima