Predsjednik SDP-a Davor Bernardić razgovarao s mještanima Donjeg Lapca o poljoprivredi

Objavljeno: 25/10/2018

DONJI LAPAC- “O novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, potporama u poljoprivredi, natječajima iz EU fondova, OPG-ima, ali i o svakodnevnom teškom životu poljoprivrednika, razgovarali smo danas na tribini “Poljoprivreda danas” koju smo organizirali u Donjem Lapcu.

S više od pedeset zainteresiranih mještana razgovarali su predsjednik SDP-a Davor Bernardić, glavni tajnik Nikša Vukas te Tihomir Jaic iz Hrvatske poljoprivredne komore. Nazočili su i predsjednik ličko-senjske organizacije Tomislav Zrinski, Lidija Pemper, Krešimir Benković, Dane Jazić i drugi.  

Čuli smo mnoge probleme s kojima se mještani suočavaju. Žele raditi, proizvoditi kvalitetne domaće proizvode i od toga moći preživjeti. SDP predlaže smanjenje poreza na sve što više proizvodimo, nego uvozimo. Našim proizvođačima, poljoprivrednicima, uzgajivačima… potrebna je veća podrška i pomoć pri apliciranju za potpore. Moraju znati da potpora ulazi u dohodak i da postoji opasnost da zbog toga imaju neočekivane troškove do čak 30.000kn da mogu na vrijeme reagirati. 

O tome županijske vlasti, kao ni državne, ne razmišljaju. To moramo osvjestiti i zajedno mijenjati.”– ističi ličko-senjski SDP-ovci na svojoj facebook stranici.

Možda Vas zanima