SENZACIONALNI OBRAT: iako je prije mjesec dana zbog ministra Ćorića planirao dignuti 10,000 HDZ-ovaca na bosonogi pohod na Velebit, Darko Milinović danas cijelu situaciju ocjenjuje kao sitne unutar stranačke razmirice!!!!

Objavljeno: 02/02/2018

GOSPIĆ- Ministar Tomislav Čorić danas je posjetio Gospić i u prostorijama  Ličko-senjske županije sastao se s gradonačelnicima ličkih gradova i načelnicima općina i, kako kaže župan Darko Milinović, svi su dobili puno informacija o tome kako na najlakši način aplicirati u financiranju zbrinjavanja otpada s bespovratnim sredstvima na razini od gotovo 85%. Milinović nije bio rječit na pressici, izrazio je nadu da će predstavljanje probuditi lokalne jedinice i da su svi na dobrom putu. I  Ministar Čorić bio je kratak i jasan:”danas smo odradili sastanke s gradonačelnicima i načelnicima u suradnji s županijom. Želja nam  je bila gradovima i općinama predstaviti mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju u kontekstu gospodarenja otpadom. Hrvatska je preuzela povećanje odvajanja otpada do 2020.godine na razini od 50%,a sada smo na oko 27%“- kaže ministar Čorić. Sada će se krenuti s natječajima za spremnike i vozila, kasnije će se ići s gradnjom  sortirnica, odnosno u ovoj godini trebali bi se stvoriti uvjeti za odvajanje otpada na kućnom pragu. Na novinarski upit kako se osjeća u Gospiću ministar zaštite okoliša Čorić rekao je da je sastanak usmjeren samo na  teme zaštite okoliša i on ne vidi razlog da se ne nastavi suradnja s Milinovićem, kao i sa bilo kojim županom.

Govoreći o Plitvičkim Jezerima Čorić je rekao da do sada poduzete aktivnosti idu u smjeru da status NP Plitvička Jezera ne bude upitan pred UNESCO-om. Do sada je  bilo niz problema, bilo da se radi o planu upravljanja ili o inspekcijama, uočene su nepravilnosti temeljem kojih će se i određivati daljnji koraci. Čorić najavljuje da će do lipnja biti ugrađen mobilni pročistač,a osim toga poduzet je čitav niz aktivnosti. Čorić ne zna kada će doći UNESCO-ova inspekcija ali zna da će se do tada sve iskordinirati.

A onda pred kraj pressice, zanimljivo, kada je Čorić već otišao, na upit novinara vjeruje  li ministru i je li njegov posjet prijateljski, Milinović, najprije nije čuo pitanje,a onda je odgovorio da sitne unutar stranačke razmirice ne mogu i  neće biti prepreka suradnji Vladi RH, resornom ministarstvu i županiji. Nacionalni interesi i interesi ove županije su daleko daleko ispred sitnih unutarstranačkih razmirica. – kaže Milinović.

Eto, tako vam je to u ličkoj politici, tresla se brda, rodio se miš, dižemo ljude na bunu i na bosonogi pohod na Velebit, nitko nam ne može ništa,  nećemo direktore  koje predlažu u centrima moći, ,a onda  sve to okarakteriziramo sitnim unutar stranačkim razmiricama i šutimo.  Znači, dragi moji građani nismo baš previše bitni, bitna je unutarstranačka ljubav!!!!!

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima