BRAVO: Rukometaši Gospića ušli u prvu rukometnu ligu!!!

Objavljeno: 03/07/2021

GOSPIĆ- Seniorska ekipa Rukometnog kluba “Gospić” ostvarila je novi veliki uspjeh.Hrvatski rukometni savez je na adresu kluba poslao potvrdu i službenu odluku da je Rukometni klub “Gospić” iz Gospića u sezoni 2021./2022. novi član 1.HRL JUG, što je prihvaćeno s oduševljenjem.

 Kako je sve krenulo?

 Godine kontinuiranog rada s ciljanim ulaganjem na svim područjima kluba svake godine pokazuju novi napredak. Nakon što su dugi niz godina stvarali bazu i oko kluba okupili vojsku mladih rukometaša i rukometašica, te na taj način napravili sve preduvjete da klub bude samoodrživ, na red je, kao “šlag na tortu”, došla seniorska ekipa. U samo dvije sezone, neki će reći unatoč, a neki zbog virusa COVID-19, iz 3. HRL zapad rukometaši Gospića su došli do, možemo reći, povijesnog plasmana u 1.HRL jug. Oni koji na dnevnoj bazi prate rad kluba, a u ovom slučaju priču oko seniorske ekipe sigurno će reći da je ovaj uspjeh ostvaren unatoč, a ne zbog virusa.

U sezoni 2019./2020. su prije poništenja sezone kao prvoplasirana ekipa 3. HRL zapad sigurno plovili ka osvajanju lige i ulasku u drugoligaško društvo. Situacija zbog pojave virusa COVID-19 onemogućila im je službeno osvajanje 1. mjesta, no Hrvatski rukometni savez je opravdano donio odluku o ulasku Rukometnog kluba “Gospić” u viši rang i natjecanju u 2.HRL zapad u sezoni 2020./2021.

Ozbiljnim pristupanjem i planiranjem uprava je okupila ekipu za koju se u konačnici pokazalo dovoljno jakom za osvajanje 2.HRL zapad u sezoni 2020./2021. Sedam uzastopnih pobjeda ponovno je prekinula pojava već spomenutog virusa, a ekipa je sa strepnjom iščekivala nove epidemiološke mjere i vrijedno se pripremala za eventualni nastavak sezone u kojem su na domaćem terenu protiv RK Rovinj trebali odlučivati o tome da ostanu sami na vrhu ljestvice. Sezona se u konačnici nije nastavljala, već se gotovo i krenulo u organizaciju kvalifikacijskog turnira za popunu 1.HRL jug za kojega ipak nije bilo uvjeta, te je uz RK “Gospić” prvoligaš postao i Rovinj. Ovakvo fantastično ekipiranje seniorske ekipe i ostvareni uspjeh jedino je što je klubu iz Gospića nedostajalo kako bi se zaokružila jedna zaista fantastična priča na svim razinama. Mlađi uzrasti sada, osim ljubavi i entuzijazma, imaju i onaj veći razlog, onaj najveći motiv zašto biti član kluba, zašto biti rukometaš Gospića, zašto se odricati, a to je jedna nova odskočna daska, nove fantastične prilike za budućnost koje svima nudi prvoligaško društvo.

Vanja Antić

Možda Vas zanima