Gospićki šahisti treći u poluzavršnici

Objavljeno: 28/02/2018

GOSPIĆ- Iz Rijeke su se  vratili mladi šahisti Osmogodišnje škole Dr Jure Turić. Tamo  su sudjelovali na poluzavršnici prvenstva školskih klubova Hrvatske regije zapad – Istra, Primorsko – goranska, Karlovačka i Ličko – senjska županija. Osvojili su vrlo dobro treće mjesto, a uz malo više iskustva i sreće vjerovatno su se mogli plasirati barem na drugo mjesto koje bi im osiguralo mjesto u završnici prvenstva Hrvatske. Nastupili su s najmlađom ekipom na turniru i to sa jednim osmogodišnjakom, dva devetgodišnjaka i dva četrnaestgodišnjaka i proglašeni za najperspektivnije osnovno-školce.

U prvom kolu s maksimalnim rezultatom od 4:0 porazili su kolege iz karlovačkog Dubovca u sastavu Frane Radošević, Borna Milković,Mirko Pavletić i Karlo Matijević. U Drugom kolu prevelika samouvjerenost i pojačanjem brzine igre protiv pobjednika turnira Omišlja od 1:3 koštala ih je boljeg plasmana. Borna Milković na drugoj ploči i Mirko Pavletić remizirali su svoje partije u dobivenim pozicijama, najmlađi Karlo Matijević uz više iskustva mogao je doći barem do pol boda, dok je Radošević s dva gruba previda partiju izgubio za svega nekoliko minuta. Tada je voditelj momčadi u trećem kolu protiv Verude iz Pule umjesto Radoševića postavio Igora Glumca, koji se prebrzim tempom nije mogao suprotstaviti protiv koncentriranog Puljanina. Jedina svjetla točka protiv Puljana bio je Mirko Pavletić koji je pobijedio protivnika na drugoj ploči.

Voditelj gospićkih mališana Čanić  je rezignirano izjavio da su griješili upravo u elementima koje su  trenirali   u posljednjih mjesec dana.  Ipak, mladi su, nedostaje im turnira i iskustva, ali ne sumnjam da će se vrlo brzo iskupiti u sljedećem periodu, rekao je voditelj Čanić.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima