Iako mu Konjički klub Ana u Senju nema prostora, Senjanin Jure Turina na natjecanju u Sloveniji “potukao” konkurenciju

Objavljeno: 22/10/2017

Odlične vijesti iz sporta u kojemu i nemamo toliko uspjeha, odnosno nismo ih imali do sada, dojavio nam je Jure Turina iz Senja. Radi se o natjecanju slovenskog konjičkog saveza u vožnji dvoprega. Nažalost Jure se požalio i na svojevrsnu nebrigu gradskih struktura u Senju jer klub nema prostor za treniranje. Pošto klub u Senju nema prostor konji se drže u privatnom smještaju nedaleko Rijeke. Iako je nakon ovih riječi žalenja zbog prostora od grada  Krka odmah dobio ponudu da klub preseli  tamo, ovaj lokal-patriot odgovorio je “Senj je moja rudna gruda i ostajem se boriti u svome gradu za svoj prostor”

SENJ- U organizaciji Centra za ruralni razvoj Novog Mesta , Zaprežnog kluba Dolenjc  i Slovenskog konjičkog saveza u Novom Mestu  održan je konjički turnir PANONICA DRIVING CHALLENGE. Na turniru su vožene dvije službene utakmice u kategoriji vožnja dvoprega; I. Kolo Croatia kupa i I.kolo Prvenstva Hrvatske u vožnji dvoprega za juniore. Glavni pokrovitelj Montaža-Izolak. Turnir je i ove godine održan na  Hipodromu Dolenjc kod Franca Rifelja koji uspješno surađuju niz godina. Na turniru je nastupilo devet vozača dvoprega licenciranih . Croatia kup drugo je po težini natjecanje u sustavu natjecanja Slovenskog  konjičkog saveza. Natjecatelji u Dolenjc  kupu vozili su dvije utakmice: dresura i vožnja preciznosti (kroz čunjeve). U dresuri je vožen trenutno najzahtjevniji test prema pravilima Svjetske konjičke federacije. U ukupnom poretku prvo mjesto osvojio je Jure Turina Clan Konjickog Kluba Ana Senj ,s konjima Rubin, Mesano i Amor. To su pasmine Kraljevski Konji  kupljeni ove  godine u Ergeli Kisber u Madarskoj za rad kluba .Konji se drze u privatnom smjestaju Lopača iznad Grada Rijeke dok klub ne dobije svoje prostore u Grad Senju .  Drugo mjesto osvojio je Antun Medvidović, član Zaprežnog kluba Slavonac iz Slavonskog Broda, treći je Boris Jakopic član Konjičkog kluba Paratizan iz Beograda .

Jure Turina iz Konjickog Klub Ana koji se pozalio na Grad Senj i Ured za Graditeljstvo kako nemaju svog prostora za trenige.  Dobio je  ponudu od Grada Krka za preseljenje kluba, no  on im je odgovorio Senj je moja rodna gruda i ostajem se borit svom gradu za svoj prostor .

Ovo je 12. sezona natjecanja u vožnji zaprega u Sloveniji u sustavu natjecanja  konjičkog saveza. Pred vozačima u disciplini vožnja dvoprega je izazov izboriti normu na međunarodnim turnirima kako bi mogli sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u vožnji dvoprega ove godine.

 

Jure Turina/Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima