Iz Gospića u Rio po zlato!

Objavljeno: 30/07/2016

Božo Starčević, hrvač s odličnim rezultatima na brojnim natjecanjima i turnirima, putuje na svoje prve Olimpijske igre. Formu će brusiti na trodnevnim pripremama u Gospiću.

GOSPIĆ- Hrvatski olimpijac, hrvač Božo Starčević, posljednji dio priprema pred odlazak na 31. Olimpijske igre  u Rio de Janeiro  odraditi će u Gospiću. U kratkoj najavi, ekskluzivno za Lika-express Božo nam je rekao da se u Gospiću uvijek dobro osjećao. „Roditelji su mi iz Pazarišta, u Lici sam se uvijek znao dobro odmoriti i naspavati. Završni dio ne preteških treninga odraditi ću u Gospiću. Tamo je i juniorska reprezentacija, doći ćemo Dominik Etlinger i ja,  imat ću sasvim dovoljno sparinga, svjež zrak i dobru hranu“. Govori nam  Božo  da se pred Rio osjeća dobro, ima još otprilike dva tjedna za glazuru forme. Ipak ima i pozitivnog pritiska jer očekuje i on,ali i svi oko njega dobar rezultat. „Zadnjih godinu dana imao sam finala najjačih svjetskih turnira. Sa svim svjetskim borcima nosim se odlično, ili pobijedim ili izgubim za nijansu. Ako mi se poklopi dan u Riju da budem sretniji moglo bi ići u moju korist. Kad bi bilo odličje bilo kakvog sjaja bilo bi to povijesno odličje za Hrvatsku i hrvatsko hrvanje i točka na i u mojoj karijeri.“ Inače, zahvaljujući Boži, hrvatsko hrvanje naći će se po četvrti put od samostalnosti na Olimpijskim igrama, do sada nitko od naših hrvača nije prošao dalje od osmine finala. Nadamo se da će upravo Božo nakon priprema u Gospiću prijeći tu barijeru i boriti se za odličja.

Božo Starčević u utorak, srijedu i četvrtak imat će treninge u sportskoj dvorani osnovne škole u Gospiću, mogu ga doći pogledati i građani i sportaši. „Ako ljudi žele gledati hrvanje, neka dođu“- govori nam Božo Starčević dva dana uoči dolaska u Gospić na pripreme pred odlazak na Olimpijske igre u Rio.

Milan Tomašević

FOTO www.bozostarcevic.com

Možda Vas zanima