MEMORIJAL” JOSO STARČEVIĆ – ĆELE” – DOSTOJANSTVENO I PUNO EMOCIJA

Objavljeno: 24/08/2021

GOSPIĆ- Prvo izdanje memorijala “Joso Starčević – Ćele” održano je u organizaciji Rukometnog kluba “Gospić” u subotu, 21. kolovoza 2021. godine, te je na jedan lijep i dostojanstven način obilježena smrt bivšeg trenera i jednog od osnivača Rukometnog kluba “Gospić”. Dan je započeo jutarnjim polaganjem vijenca na glavni križ gospićkog groblja. Uprava kluba, seniori, svi treneri kluba, te obitelj pokojnog trenera napravili su jednu veoma lijepu sliku na koju bi malo tko ostao ravnodušan.Polaganju vijenca uslijedilo je paljenje svijeća, molitva i kratki ali emotivni govori sadašnjeg predsjednika Tomislava Rukavine, te bivših vođa kluba Mile Fajdića i Marte Grgurić.

Rukometni turnir u sklopu priprema za sezonu 2021./2022. okupio je četiri veoma kvalitetne ekipe:

– RK Bjelovar – Premijer liga

– RK Umag – Premijer liga

– RK Ribola Kaštela – 1. HRL jug

– RK Gospić – 1. HRL jug

Prvi su na parket stupili RK Bjelovar i RK Ribola Kaštela s početkom u 11, dok je u svojoj premijeri na domaćem terenu kao prvoligaš ekipa Gospića imala u 12,30 sati protiv RK Umag.

Bilo je zanimljivo gledati ekipu Gospića kako kao novopečeni član 1. HRL jug veoma solidno, a na trenutke i odlično parira ekipi Umaga. Nakon zaostatka od 6 pogodaka razlike domaći trener Pavelić je u posljednjih 10 minuta utakmice priliku dao mlađim igračima koji nisu uspjeli pratiti ritam utakmice. Pomalo i očekivano finalne parove tvorile su ekipe Bjelovara i Umaga, dok su se za 3. mjesto borili RK Ribola Kaštela i RK Gospić. Između dvije polufinalne utakmice uslijedilo je otvaranje turnira na kojem se svima nazočnima obratio predsjednik Tomislav Rukavina nakon čega je uslijedila kratka međusobna rukometna utakmica dječaka rođenih 2006.-2009. godišta. Ekipa Gospića je u borbi za 3. mjesto unatoč još jednoj odličnoj predstavi ostvarila poraz od 6 pogodaka razlike protiv RK Ribola Kaštela, ekipe koja je najavila borbu za ulazak u Premijer ligu, dok se u finalnoj utakmici Bjelovar pokazao kao daleko najspremnija i najkvalitetnija ekipa turnira koja je zasluženo osvojila 1. mjesto. Posebno upečatljivo bilo je uručenje ekipnih i indvidualnih nagrada najboljim ekipama te igraču, golmanu i strijelcu turnira koju je, prema uobičajenom protokolu memorijalnih turnira, ali za sve prisutne veoma dirljivim trenucima, odradila obitelj bivšega trenera. Kako i priliči, uslijedila je zajednička večera svih ekipa sudionika turnira te kratko druženje uz želje za dolaskom i dogodine. Bio je ovo svojevrstan praznik rukometa u čast ocu rukometa u Gospiću, a za putpuni učitak nedostajali su gledatelji (epidemiološke mjere). Ovim putem Rukometni klub “Gospić” se zahvaljuje na dolasku posebnom gostu Tomislavu Grahovcu, predsjedniku Hrvatskog rukometnog saveza, te svim ekipama koje su velikodušno prihvatile poziv i uveličale ovaj, za klub, poseban turnir. Zahvale idu i svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju turnira, obitelji pokonika na susretljivosti i pristanku da se ovaj turnir održi u svom prvom od brojnih izdanja u godinama koje slijede.

NAGRAĐENI

  1. RK BJELOVAR
  2. RK UMAG
  3. RK RIBOLA KAŠTELA
  4. RK GOSPIĆ

NAJBOLJI IGRAČ: Mateo Lukačec (RK Bjelovar)

NAJBOLJI GOLMAN: Tomislav Olić (RK Ribola Kaštela)

NAJBOLJI STRIJELAC: Šime Markić (RK Gospić) – 20 pogodaka

REZULTATI

POLUFINALA

RK BJELOVAR – RK RIBOLA KAŠTELA 25:18 (11:7)

RK GOSPIĆ – RK UMAG 25:37 (14:18) – Markić (11), Antić (4), Dželalija (2), Petrović (2), Matulović (2), Seferagić (1), Maras (1), Udiljak (1), Kovačević (1)

ZA 3. MJESTO

RK RIBOLA KAŠTELA – RK GOSPIĆ 30:24 (13:13) – Markić (9), Jelić (4), Bilić (4), Dželalija (3), Seferagić (1), Antić (1), Petrović (1), Udiljak (1)

FINALE

RK BJELOVAR – RK UMAG 30:26 (13:13)

RK Gospić

Možda Vas zanima