Novi uspjesi mladih gospićkih šahista, Mirko Pavletić trenutno drugi među 75 šahista!!!

Objavljeno: 06/05/2018

GOSPIĆ- Na kadetskom šahovskom turniru za mjesec svibanj u Rijeci su trojica gospićkih kadeta ponovili dobre rezultate prethodna četiri mjesečna turnira na kojima sudjeluje 75 mladih igrača Primorsko goranske, Istarske, Ličko-senjske i Karlovačke županije. Najbolji rezultat kontinuirano postiže Mirko Pavletić koji se osvajanjem drugog mjesta učvrstio na drugom mjestu u ukupnom plasmanu na pet turnira u ovoj godini. U subotu je Mirko sa pet pobjeda od sedam mogućih kao trećeplasirani igrač osvojio 18 novih bodova za ukupan plasman. U ukupnom plasmanu vodećoj petorki se pridružio Igor Glumac sa pet pobjeda, koji je ujedno bio najbolji natjecatelj generacije do 9 godina. Najbolji U-8 igrač bio je treći mladi Gospićanin Karlo Matijević sa četiri osvojena boda. Zanimljivo je da je Karlo na svih pet turnira u ovoj godini proglašen najboljim igračom uzrasta U-8. Nešto slabiji rezultat postigla je Magdalena Matijević koja je osvojila 2,5 boda. Trojica perspektivnih kadeta intenzivno se priprema za nastup na prvenstvu Hrvatske koje će se održati od 16. do 21. lipnja u Trogiru, a kadetski turniri u Rijeci im dobro služe za trening i isprobavanje mogućnosti među svojim uzrastima. Do odlaska u Trogir uz trodnevne pripreme tjedno mladi gospićki šahisti će još jednom nastupiti na turniru u Rijeci.

Ukupan poredak igrača nakon pet odigranih turnira: 1. Monika Hasanović (ŠK Rijeka)81 bod, 2. Mirko Pavletić (Gospić) 76, 3.  Filip Arapović ŠK Kastav 66, 4. Ema Hajdinić ŠK Kraljevica 59, 5. Igor Glumac (Gospić)47, 6. Karlo N. Spudić Duga Resa 45, itd. Zanimljivo je da je iskusnu i dosta stariju Moniku Hasanović, koja se nalazi na čelu prvenstvene tablice, na subotnjem turniru Mirko Pavletić efektno pobijedio.

U natjecanju A grupe nastupio je Vid Šarić, član ŠK Gospić i u dosta izjednačenoj juniorskoj konkurenciji podijelio 4. do 11. mjesto s tri osvojena boda. Nekadašnji igrač ŠK Karlobaga, a sada ŠK Junior iz Rijeke Silvije Franolić Kukina zauzeo je 14. mjesto s jednim bodom. U A grupio prvo i drugo mjesto podijelili su mladi Fide majstor Teo Tomulić i majstorski kandidat Sandro Šafar.

Tomislav Čanić

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima