Ženska košarka, muški rukomet i powerlifting najjači sportovi u Gospiću

Objavljeno: 26/01/2017

Vidljivo je to kada se pogledaju imena najboljih gospićkih sportaša u prošloj godini, odnosno sportovi i klubovi iz kojih oni dolaze. Posebno treba istaknuti činjenice vezane uz žensku košarku koja pokazuje da se u Gospiću stvaraju mlade igračice reprezentativnog kalibra. Izbor najboljih sportaša pripremio je Gospićki sportski savez

GOSPIĆ- Nagrade za najbolje nade, najbolje mlade sportaše, najbolje sportaše, klubove, trenera, te priznanja zaslužnima za promicanje sporta dodijeljene su danas u Gospiću. Najveća nada u sportu je mlada košarkašica Lina Strilić koja je član mlade reprezentacije starosne dobi do 14 godina. Najveća nada u muškoj konkurenciji su rukometaš Matej Suknaić i član powerlifting kluba Rux Adriano Alić. Matej je jedan od najzaslužnijih što njegova generacija ostvaruje dobre rezultate u prvoj Hrvatskoj rukometnoj ligi, regija zapad. Adriano postiže rezultate koji ga svrstavaju u sam svjetski vrh. Najbolji mladi sportaš do 18 godina je hrvač Goran Petranović. Osvojio je treće mjesto na nacionalnom prvenstvu za kadete slobodnim načinom, odlične rezultate postiže na raznim turnirima. Najbolja mlada sportašica do 18 godina je košarkašica Naomy Ojurović Čačić. Polaznica je svih košarkaških kampova u Hrvatskoj i bitan kotačić u gospićkom košarkaškom klubu. Iz istog sporta, ženske košarke dolazi i najbolja sportašica grada Gospića, Martina Romac. Ona je nositeljica igre gospićkog kluba i najbolja asistentica u A2 ženskoj ligi. Najbolji gospićki sportaš je Marijo Rukavina iz powerlifting kluba Rux. Marijo i kao organizator natjecanja promovira ovaj sport, a kao natjecatelj postiže najbolje rezultate u Hrvatskoj i šire. Najbolji trener u Gospiću je trener rukometnog kluba Gospić Vanja Antić pod čijim vodstvom je klub ušao u viši rang natjecanja. Trener je i vrlo uspješnih mlađih kadeta. Najbolji klub u ženskoj konkurenciji je ŽKK Gospić,a u muškoj RK Gospić. U svojim razinama natjecanja postižu jako dobre rezultate, a primjerice u drugoj košarkaškoj ligi najbolji strijelac je Monika Tomljenović, najbolji asistent već spomenuta Martina Romac, a najbolja skakačica Gordana Devčić.

Nagrade za poticaj i razvoj sporta dobili su uistinu vrijedni sportski djelatnici Dubravka Jakšetić, Josip Štampar, Elvis Asić, Ivan Jelić, Dane Kruljac i Tomislav Čanić.  Nagradu za životno djelo dobio je Josip Brkljačić koji kao kuglaš i nogometaš u gospićkom sportu djeluje već 47 godina. On se i zahvalio u ime svih nagrađenih istaknuvši da mu je posebno drago što se prati rad mladih sportaša, što je zalog za uspješnu sportsku budućnost.. “Obveza je nas starijih da mladima stvaramo uvjete da doslovno predstavljaju naš grad i županiju“- kaže Brkljačić.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima