Još traje Tjedan šljiva,gljiva i krumpira

Objavljeno: 29/09/2016

GOSPIĆ- U suradnji  Turističke zajednice grada Gospića i pet gospićkih  ugostitelja   do nedjelje 2.listopada provodi se „Tjedan šljiva, gljiva i krumpira“.  Moto manifestacije je „Odlično je  – iz Like je“, i  kako smo doznali u restoranima, odnosno ugostiteljskim objektima uključenima u akciju,  u jela koja spravljaju u sklopu ovoga Tjedna i stavljaju namirnice iz Like. Najmanji problem su naravno krumpiri koji su ove godine dobro rodili u cijeloj Lici, nešto veći problem su šljive kojih ipak nešto ima na području Pazarišta i  Otočca od kuda ih uspijevaju nabaviti. Naravno da ponuda ovisi od objekta do objekta, a u Tjedan su uključeni Hotel Ana, Bistro&wine travel bar, Pizzeria Tomislav, Restoran Prašina i Konoba Čemu priša, posjetitelji, po povoljnim cijenama,  mogu kušati juhe od gljiva, rižota od gljiva, gljivarski kotlić, kupus i meso, teletinu ili janjetinu  i krumpire ispod peke,  pizze sa nekoliko  vrsta gljiva, buhtle, knedle i palačinke sa šljivama ili domaćim pekmezima. Ovisno od mjesta do mjesta gdje su se kuhari voljni igrati i pustiti mašti na volju ima i punjenih krumpira, popeta od krumpira, umaka od nekoliko vrsta gljiva i raznih kuharskih delicija temeljenih na ličkim proizvodima. Sve to može se kušati po uistinu pristupačnim cijenama. Tjedan šljiva, gljiva i krumpira u spomenutim objektima traje do nedjelje, ali mi se nadamo da će u ponudi ostati ona jela koja su pravili tijekom ovoga tjedna,a inače ih nemaju u ponudi.

 

                                                                                              Milan Tomašević

Možda Vas zanima