Mladi Gospićani i Gospićanke plasirali se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih

Objavljeno: 24/02/2020

GOSPIĆ- Hep rukometni turnir dječaka i djevojčica za 2006. godište i mlađe pretvorio je ovog vikend Gospić u središnje mjesto amaterskog rukometa u Hrvatskoj.

Nakon napetih kvalifikacijskih utakmica pobjednici kod dječaka je ekipa Ličani, dok je kod djevojčica najbolja bila ekipa Biograd. Pobjedničke ekipe plasirale su se se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u  kolovozu u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2020. godini održava se po 24. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od siječnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 24 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su više od 1.700.000 djece i mladih.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima