Uspješan vikend rukometaša Gospića u svim uzrastima!!!

Objavljeno: 16/10/2018

 

Radni vikend za dječake „A“ mlađe kadete, seniore bio je veoma uspješan. U subotu, 13.10.2018. su nastupali mlađi kadeti i seniori, dok je nedjelja bila rezervirana za dječake „A“.

Mlađi kadeti su u Rijeci u sklopu županijske lige odigrali utakmice protiv ekipa Mornar Crikvenice i Kozale. Iako su odmarali dva ponajbolja igrača, Klobučara i Delišimunovića, pobjede niti u jednom trenutku nisu dolazile u pitanje. Nešto opušteniji pristup igrača tijekom utakmica ipak je bio dovoljan za osvajanje sva 4 boda. Za ekipu je debitirao Marin Kaštelan, dosadašnji igrač MRK Arba Rab koji će od ove sezone braniti boje Gospićana. Marin se pokazao kao vrlo dobar dvosmjerni igrač koji će im biti od velike pomoći tijekom naporne sezone.

RK MORNAR CRIKVENICA – RK GOSPIĆ 6:20 (3:11) – svi igrači su se upisali u listu strijelaca, a najviše pogodaka postigli su Borna Milković (4), Marin Kaštelan (3) i Luka Maras (3).

RK GOSPIĆ – MRK KOZALA 27:16 (11:7) – bila je ovo nešto jača utakmica od prethodne u kojoj je početna dekoncentracija i pristup “lako ćemo” oduzela igračima Gospića nekoliko lopti i postignutih golova. U konačnici ostvaruju još jednu visoku pobjedu, a napadački su najraspoloženiji bili Ivan Starčević s 9, Nikola Kovačević sa 6 i Borna Milković s 5 pogodaka.

 

Seniorska ekipa je u 2. kolu III HRL zapad odigrala prvu domaću utakmicu,  ugostila ekipu Rudar II (Labin) i ostvarila uvjerljivu pobjedu. Već u prvom kolu (gostovanje u Puli) se moglo primijetiti da izuzetno mladoj ekipi Gospića nedostaje rutine u zahtjevnim situacijama, a to je bilo vidljivo i tijekom ove utakmice.

Iako su u utakmicu ušli vrlo dobro i poveli 2:0, protivnici poravnavaju rezultat na 3:3. Odličan pristup domaćih igrača u obrani donio im je seriju od 5:0 i vodstvo 8:3 u 7. minuti utakmice. Unatoč minuti odmora gostujuća ekipa nije uspjela naći odgovor za čvrstu i pokretljivu obranu te polovicom prvog poluvremena gospićani imaju velikih 13:5. Husejnagić je jedini stvarao probleme domaćinu te je u razmaku od 20. do 30. minute postigao 6 pogodaka i približio svoju ekipu na -5 (19:14). U nastavku su dodatno učvrstili obranu, a u prvom poluvremenu efikasni Matej Suknaić (6 pogodaka) je u nastavku u paru s odličnim Tomislavom Milkovićem obrambenim kretnjama u potpunosti zatvorio najopasnijeg gostujućeg igrača Husejnagića. Dodamo li da su im se priključili sigurni Ivan Jelić i agresivni Marko Kovačević, gosti su u drugih 30 minuta postigli 3 pogotka.

Najefikasniji su u našoj kod RK „Gospić“ bili Suknaić sa 8, Jelić sa 7 i Kovačević M. s 4 pogotka, dok je golman Kolačević sakupio 15-ak obrana.

Ova visoka pobjeda (30:17) je mladićima iz Gospića od velike važnosti, utakmica koja je digla samopouzdanje te vjeru u sebe i cijelu ekipu.

 

U nedjelju, 14. listopada 2018., je u Gospiću odigran 2. krug 1.HRLDA zapad.

Ekipa Gospića je snage odmjerila s RK Poreč i RK Umag, pokazala izuzetno veliku borbenost, no 3 minute dekoncentracije u utakmici protiv Poreča koštale su ih da osvoje sva 4 boda.

RK GOSPIĆ – RK POREČ 13:18 (7:7) – iako su gotovo cijelo prvo poluvrijeme proveli u vodstvu od 1 ili 2 pogotka gosti su na odmor uspjeli otići pri neriješenom rezultatu. U drugih 20 minuta protivnici su preuzeli inicijativu, iskoristili jedno isključenje domaćeg igrača tijekom kojega su napravili seriju 3:0 i osigurali pobjedu, u konačnici od 5 pogodaka prednosti. Svi igrači Gospića su obrambeno bili vrlo agresivni, a napadački su najefikasniji bili Vedran Hećimović s 4, te Hrvoje Rukavina i Ivan Jergović s po 3 pogotka.

RK UMAG – RK GOSPIĆ 15:17 (5:6) – u ovoj utakmici su bili bez veoma bitnog Marka Čačića, no odličnom obranom vrlo brzo dolaze do prednosti od 4 pogotka (5:1). Uslijedila je napadačka kriza, no do odmora zadržavaju 1 pogodak prednosti (6:5). U nastavku se ne uspijevaju odvojiti na 3 razlike i prelomiti utakmicu te ulaze u stresnu završnicu. Nakon odlične obrane u posljednjoj minuti nisu realizirali kontu te u završnih 30 sekundi utakmice u obrambene zadatke ulaze s 1 pogotkom prednosti. Domazet sprječava najopasnijeg gostujućeg igrača Galovića i opravdano dobiva isključenje, da bi golman Rukavina 13 sekundi prije kraja utakmice istom igraču obranio šut za izjednačenje. Nakon minute odmora Gospićana gosti ulaze u presing obranu, a Jergović na dodavanje Hećimovića vodeći loptu pretrčava cijeli teren i poentira za konačnu pobjedu i veliko slavlje. Uz odličnog Frana Juraja Rukavinu na golu najefikasniji su bili Hrvoje Rukavina sa 6 i Tin Balen s 4 pogotka.

Možda Vas zanima