Dobri rezultati policijskih aktivnosti

Objavljeno: 26/07/2016

GOSPIĆ- Policijska uprava ličko-senjska je tijekom  travnja,  povodom obilježavanja „Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju“, te tijekom svibnja, lipnja i srpnja u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje intenzivirala aktivnosti vezane uz preventivnu akciju „Manje oružja, manje tragedija“.

U sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je  skrenuta pozornost na vraćanje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava s naglaskom na aktivniju ulogu Lovačkih društava prilikom povrata ilegalnog oružja u provedbi projekta Siguran lov. Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske održali su koordinativne sastanke s predstavnicima lovačkih udruga, Udruge za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže i Zakladom Hrvatska bez mina s ciljem senzibiliziranja lovaca i podizanja razine svijesti vezano za držanje i nošenje oružja, pravilno odijevanje i obilježavanje, te ukazivanje i upozorenje lovcima i sudionicima lova na opasnosti prilikom kretanja lovištima s obzirom da su pojedini dijelovi istih još uvijek zagađeni minama.

Tijekom  akcije policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske postavili su info punktove na području gradova Novalje, Otočca, Gospića i Senja te općina Karlobag, Donji Lapac, Perušić i Lovinac, kako bi građanima pružili informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja.

U razdoblju od 1. travnja do 15. srpnja 2016. godine za vrijeme pojačanih aktivnosti na području  policijske uprave predano je 7 204 komada raznog streljiva, 24 ručne bombe, 7 mina, 7 pušaka i 1 pištolj.

 

Milan Tomašević/PULS

Možda Vas zanima