Policijski službenici Postaje granične policije Korenica spriječili krijumčarenje stranaca u Republiku Hrvatsku

Objavljeno: 02/04/2023

KORENICA- Policijski službenici Postaje granične policije Korenica u mjestu Donji Vaganac, u blizini državne granice s Bosnom i Hercegovinom zaustavili su putničko kombi vozilo zagrebačke registarske oznake kojim je upravljao 33-godišnji državljanin Turske, a utvrđeno je da u vozilu prevozi 11 stranih državljana.
Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Turske. Naime, utvrđeno je da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, a 33-godišnji državljanin Turske je na nečovječan i ponižavajući način u putnički dio smjestio 9 osoba, a u prtljažnik 2 osobe kako bi ih prevezao do odredišta. 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 33-godišnji državljanin Turske je uz odgovarajuću kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.
Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrđeno je da se radi o 9 državljana Iraka i 2  državljana Turske te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, nakon čega su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

PULS

Možda Vas zanima