Čestitka župana Petryja povodom Dana Ličko-senjske županije

Objavljeno: 23/05/2023

Poštovani žitelji Ličko-senjske županije, drage sugrađanke i sugrađani!

Ponosno dočekujemo još jedan Dan županije, ove godine malo posebniji s obzirom na činjenicu da objedinjujemo obilježavanje 30. godišnjice ustroja Ličko-senjske županije i dvjestotu godišnjicu rođenja hrvatskog velikana ličkih korijena, Oca Domovine dr. Ante Starčevića.

Ličani su uvijek bili ponosni i časni ljudi te čuvari hrvatske državotvorne misli, a kroz svoju dugu tradiciju i ponosnu prošlost Ličko-senjska županija iznjedrila je mnoge znamenite građane od kojih posebno na ovaj dan ističemo Oca Domovine dr. Antu Starčevića, istaknutog domoljuba čija politička misao seže i prisutna je, ne samo u Hrvatskoj suvremenoj stvarnosti, nego je obilježila i stvaranje suvremene slike ovog dijela hrvatskog prostora.

Cjelokupno njegovo djelovanje bilo je za dobrobit hrvatskog naroda i podređeno sreći Hrvatske. Tu je ljubav crpio iz rodne grude Like – srca Hrvatske domovine.

Kroz ove povijesne godine, ponosno se prisjetimo svih zajedničkih postignuća i uspjeha koje je naša županija postigla, jer to su postignuća cijele zajednice.

Uspjehu su pridonijeli mnogi, a posebno naši hrvatski branitelji koji su svojom hrabrošću i spremnošću na žrtvu branili i oslobađali ovaj prostor i time nam omogućili život i razvoj u slobodi i demokraciji.

Realizirali smo mnoge velike, srednje i male infrastrukturne i kapitalne projekte vidljive u prostoru i u svakodnevici naših stanovnika, zaustavljamo mnogobrojne negativne trendove i s optimizmom gledamo u budućnost.

Obaveza nam je da nastavimo još više graditi i razvijati našu županiju, a ključ uspjeha je u predanom, odlučnom i pravednom radu, kako bi se i u nadolazećem vremenu vidio daljnji napredak.

Ponukan životom Oca Domovine dr. Ante Starčevića, citirat ću jednu njegovu misao, kao poruku svima nama:

“Kada se ne može činiti dobro – Dosta je da se ne čini zlo.”

Dragi žitelji naše najljepše županije, u ime svih djelatnika Ličko-senjske županije kao i u osobno ime,

čestitam

vam Dan Ličko-senjske županije.

Župan Ličko-senjske županije

Ernest Petry, mag. iur.

Možda Vas zanima