Danku Ivšinoviću nagrada “Zlatni aforizam”

Objavljeno: 05/04/2021

GOSPIĆ- Na XX. Međunarodnom konkursu (čitaj natječaju) humora i satire „Aprilko šaljivko“ održanog 1. travnja u Mrkonjić-Gradu (BiH) na temu „KOJA (NAJ)BOLJE BODE?“ prestižnu književnu nagradu „Zlatni aforizam“ dobili su gospićki književnik, humorist i aforist Danko Ivšinović s aforizmom: „WC koji ne smrdi na COVID miriše“ i banjalučki književnik Dinko Osmančević s aforizmom: „ Nije važno kolika je igla, važno je zadovoljiti pacijenta.“.

Na natječaj se prijavilo 99 autora iz Srbije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Austrije itd., koji su poslali oko 1100 uradaka od čega: 830 aforizama, 18 priča, 29 pjesama, 49 epigrama, 12 pjesama u akrostih, 19 satiričnih haiku pjesama itd.

Nažalost, književna večer je odgođena zbog epidemiološke situacije i bit će održana čim se stvore za to uvjeti, a nagrađeni aforizmi bit će tiskani u Zborniku „Vidi ono što (ne) čuješ-10“

Gospićki laureat Danko Ivšinović dobio je nagradu za najduhovitiju pjesmu, najoriginalnije epigrame i najoriginalniju šifru na zadanu temu koja glasi: „ Najbolje bodu riječi, koje te ostave bez riječi!“.

Ivšinovićev natjecateljski književni opus donosimo u cijelosti:

TOP 10 NAGRAĐENIH- ZLATNIH AFORIZMA:
Pozdrav pravnoj državi gdje god se krila!

Naša krema premazana je sa svim mastima.

Svinje nam stalno vade mast.

Psi laju na puni Mjesec, a narod na kraj mjeseca.

Riba se čisti od glave, a kriminal od glavešina.

Što je u medijima više inicijala, više je kriminala.

Kroz vrata raja ulaze sveci, a kroz vrata pakla- raja.

Svatko se češe gdje ga svrbi, a očeše o što može.

Ako si miran kao janje, ošišat će te ako ovcu.

Možda Vas zanima