Josip Štampar izabran je za v.d. ravnatelja Gimnazije Gospić!!!

Objavljeno: 18/07/2018

GOSPIĆ- Josip Štampar, profesor Tjelesne i zdravstvene kulture,   imenovan je na današnjoj sjednici Školskog odbora za vršitelja dužnosti ravnatelja Gimnazije Gospić. Zanimljiva je to, i pomalo neočekivana odluka, iako se već danim šuška da će biti upravo tako. Ipak, postavlja se  pitanje na koje možda i nije teško odgovoriti, je li se politika uplela u ovu dramu?

Najprije se s natječajem otezalo, iako se znalo da Milan Štimac ide u mirovinu. Onda je izmijenjen dio Školskog  odbora kojega imenuje osnivač, odnosno županija, odnosno politika. Kada je raspisan natječaj na njega su se javile dvije kandidatkinje, također radnice u Gimnaziji kao i Štampar. Radi se o Aneli Serdar Pašalić i Antoniji Pavelić. Zanimljivo, i dok je trajao natječaj, odnosno nakon što se znalo da se njih dvije natječu za mjesto ravnatelja, osnivač je promijenio još jednog svog člana. Za Antoniju Pavelić glasalo je Vijeće radnika, za Anelu Serdar Pašalić Nastavničko vijeće,ali i Vijeće roditelja i to nakon drugog kruga, jer u prvom krugu Vijeće roditelja glasalo je “neriješeno”. Odluka je bila na “političkom” odnosno osnivačevom dijelu Školskog odbora. Na sjednici prošli tjedan sve tri članice bile su suzdržane, pa iako je Serdar Pašalić vodila 3:1, nakon takve odluke bilo je jasno da neće postati ravnatelj, odnosno da će biti imenovan v.d. Danas je članstvo osnivača i predstavnik roditelja bio za v.d.,a radnici škole bili su suzdržani pa je Štampar imenovan za v.d.-a. Prema zakonskoj regulativi ova institucija može se imenovati na rok do godine dana. Hoće li početak nove školske godine biti užaren, preostaje nam pratiti.

Za vjerovati je, kako će u budućnosti, odlučujuću ulogu imati programi kandidata za mjesto ravnatelja  koji bi naše školstvo trebali voditi prema napretku. Ne zaboravimo, škole su osnovane kako bi služile učenicima, našim budućim generacijama, koje bi svojim kompetencijama i radom trebale stvarati budućnost Lijepe naše!

 

Milan Tomašević

FOTO: arhiva portala Lika-express

Možda Vas zanima