Lijepa priča iz Perušića u doba korone

Objavljeno: 28/03/2020

PERUŠIĆ- Teška vremena uvijek iznjedre heroje. Danas, u ovo vrijeme borbe s korona virusom to su uglavnom medicinski radnici. Jedna takva lijepa priča stigla nam je iz Perušića od jedne čitateljice čiji ćemo tekst prenijetu u cijelosti,ali najprije ide naslov: Ne znam crtati kao dječak čiji crtež je stav cijele Hrvatske( ja bih Stožer možda mogla složiti od legića) ali  zato imam jednu lijepu priču:

Mjesto radnje: Perušić, Zadar

Vrijeme radnje: ( 26.03. 2020.)

Glavni likovi: liječnik obiteljske medicine u Perušiću, medicinska sestra , djelatnici sanitetskog prijevoza OB Gospić, dežurni liječnik OB Zadar.

Radnja: moj otac je po liječniku opće medicine iz Perušića upućen na objedinjeni hitni bolnički prijem u OB Zadar, gdje je obrađen i vraćen kući uz preporuke za daljnje liječenje.

Svi glavni likovi su pozitivni! Svojim profesionalnim, a što je za oca ( općenito za pacijenta)  možda i najvažnije, ljubaznim i toplim pristupom doprinijeli da priča ima sretan kraj.

U ovoj specifičnoj situaciji nije lako biti zdravstveni djelatnik i mi njima vjerujemo ali molim da i oni razumiju nas:  nije lako biti ni pacijent.

Iako nije bila dio moje priče želim reći da uz liječnika iz priče i liječnica obiteljske medicine u Perušiću ulaže sve napore da se mještani osjećaju sigurni.

Uz  Stožer i oni su naši heroji ( možda bi i njih netko trebao nacrtati)

 

Lp, sretno svima i ostani doma

Možda Vas zanima