Ništa od bombastičnih najava, u Gospiću palo samo 11 cm snijega

Objavljeno: 14/11/2017

GOSPIĆ- Iako su nas proteklih dana razno razni meteorolozi,a onda i mediji koji prenose takve “atraktivne” vijesti, bombardirali s najavama kako će pasti oko pola metra snijega, kako nas očekuje, snijeg,snijeg i samo snijeg koji će nas zatrpati, to ipak nije ispalo tako. Teško je objasniti takvo iščuđavanje kod ljudi, kao da je kolovoz pa će pasti snijeg, a ne sredina studenoga. No, kome je to čudno neka se čudi, samo neka nas ne bombardiraju s takvim kataklizmičkim najavama. Najviše snijega ima jutros, sasvim normalno, na Zavižanu, 46 centimetara. Snježni pokrivač od 31 centimetra prekrio je Plitvička jezera,a onda,  nakon nekoliko goranskih mjernih postaja,  slijedi Gospić sa svega 11 centimetara. Snijega može biti i danas, pa i sutra no ne očekuje se znatnije stvaranje novog snježnog pokrivača.

Ulice, točnije ceste  u Gospiću dobro očišćene, no ostaje onaj stari gospićki problem,a to je određeno “zanemarivanje” pješaka pa je gradskim trotoarima malo teže hodati. No jutros zatičemo vrijedne djelatnike komunalog poduzeća koji i taj problem rješavaju. Obilazimo i nesretnu gospićku ljepoticu, gradsku tržnicu,  koju ćemo plaćati još godinama i na kojoj ćemo onakvih snježnih i vjetrovitih dana kakav je primjerice bio jučerašnji jako teško tržiti. Kratka digresija, u Vukovaru je nedavno otvorena nova velebna tržnica koja nema ovakve “ispuste” zraka kave ima gospićka. Prisjetimo se samo kako je arhitekt gospićke tržnice Mate Žagar objasnio legendarnoj sirarki gospićkog placa Golubici, da svaka tržnica mora imati tolike otvorene dijelove zbog prozračivanja. Eto vukovarskoj tržnici to očito ne treba. No toliko o toj temi.

Prvi veliki val zime lagano prolazi. Narednih dana očekuje nas prohladno vrijeme, oko nule, onda blagi porast temperature za vikend, pa prema sadašnjim prognozama minusi početkom sljedećeg tjedna. No o tom potom.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima