“Otočac, tako urban i svjetski, a tako domaći i topao”

Objavljeno: 26/01/2018

OTOČAC- Ležerno obraćanje književnih gošća, neformalni razgovor o djelu koje se predstavljalo, sudjelovanje gostiju pokojim komentarom uz vješto vodstvo moderatorice večeri stvorilo je ugodnu atmosferu koja se održala i nakon završetka „službenog“ dijela predstavljanja romana “Živi mi se” autorice Ingrid Divković. Atmosferu možda najbolje oslikava i komentar jedne od posjetiteljica ovoga događaja u book caffe-u Paradiso koja je rekla “kako sam ja večeras ponosna na svoj grad. Osjećam se tako urbano i svjetski,a opet tako domaće i toplo“. Nikome se nije žurilo kući bez obzira od kuda je tko došao. A posjetitelja je bilo i izvan Otočca što je još jedan dokaz da se dobar glas daleko čuje. Poseban pozdrav i veliki pljesak upućen je malobrojnom muškom dijelu publike uz čestitke na hrabrosti i dolasku među toliko ženskog svijeta!

Majstorski je ulogu domaćice i moderatora cijele književne večeri još jednom odradila profesorica Manja Kostelac – Gomerčić snalazeći se u literarnim temama kao riba u vodi. Ali nije za sve to dovoljno samo biti stručan i poznavati materiju o kojoj se govori, nego je potrebno osjećati vibraciju kako gošća, Alis Marić Pečarić i Ingrid Divković, tako i mnogobrojne i to raznovrsne publike, od mladih do onih u nešto ozbiljnijim godinama.

Bila je to dinamična večer, u igrama za goste autorica je darovala svoj roman Nikoli Prši, dobro poznatom svima koji aktivno prate stranicu facebook stranicu Čitaj knjigu,  a vlasnici su darovali poklon bonove za konzumaciju pića i šalicu.

Autorica djela, Ingrid Divković bila je oduševljena toplim prijemom i ležernom atmosferom kao i Alis Marić Pečarić,sad već dobro poznata otočkoj publici. Nije zgorega spomenuti ni da je autorica rasprodala sve knjige koje je ponijela, a posjećenost promocije i prodaja djela koje se predstavlja možda najbolje pokazuju uspjeh događaja.

IZVOR: likaclub.eu

Možda Vas zanima