Policijska uprava Ličko-senjska obilježila blagdan Svetoga Mihovila, zaštitnika policije

Objavljeno: 27/09/2017

GOSPIĆ- Iako se Dan policije obilježava 29.rujna na Dan Svetoga Mihovila-zaštitnika policije, Policijska uprava ličko-senjska obilježila ga je danas.

Na početku programa nedavno imenovani Načelnik Policijske uprave ličko-senjske Josip Biljan sa svojim suradnicima je u prostorijama policijske uprave primio roditelje i obitelji poginulih policijskih službenika u Domovinskom ratu, kojom prilikom im se zahvalio što su svojom nazočnošću uveličali Dan Svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, kojeg obilježavamo kao Dan hrvatske policije.

Zatim su se svi zajedno uputili prema Središnjem križu na groblju Svete Marije Magdalene u Gospiću, gdje su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim policijskim službenicima. Uz obitelji poginulih policijskih službenika i policijsku upravu, vijence su položili i zapalili svijeće gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa zamjenicom Kristinom Pršom zamjenici župana Ličko-senjske županije Renata Hodak i Vice Nekić, načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović sa zamjenikom Borisom Smojverom,, te  predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve za poginule policijske službenike izrekao je velečasni Mario Vazgeč.

Potom je u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije  služena sveta misa zadušnica za sve poginule policajce koju je predvodio vlč. Vazgeč uz koncelebriranje vlč. Luke Blaževića.

Nakon svete mise, na Trgu Stjepana Radića u Gospiću održana je izložba policijske opreme i tehnike, gdje su građani imali priliku upoznati se sa svom opremom i tehnikom koju policijski službenici koriste u svome svakodnevnom radu.

 

Milan Tomašević/PULS

Možda Vas zanima