Povoljno stanje sigurnosti u Lici

Objavljeno: 15/07/2016

Načelnik policijske uprave Ličko-senjske Ante Podnar na konferenciji za novinare istaknuo je da je stanje sigurnosti u prvom ovogodišnjem polugodištu povoljno. U tijeku je turistička sezona koja znači i povećane aktivnosti policije na terenu, pogotovo u Novalji i na turističkim prometnicama kroz Liku

GOSPIĆ- Stanje sigurnosti na području Policijske uprave Ličko-senjske u prvih šest mjeseci ove godine povoljno je i uspješno.  Istaknuto je to na konferenciji za novinare koju je zajedno sa svojim najbližim suradnicima održao načelnik uprave Ante Podnar. Prema njemu, za to nije zaslužna samo policija već i žurne službe, jedinice lokalne samouprave, građani i mediji koje u većini slučajeva, kaže Podnar, objektivno izvještavaju o policijskim aktivnostima i stanju sigurnosti.

Statistički pokazatelji govore da su u prvih čest mjeseci ove godine evidentirana 332 kaznena djela, najviše njih odnosi se na opći kriminalitet. Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijavljeno je 168 počinitelja, svi oni državljani su Republike Hrvatske, tri su maloljetnika u dobi od 14 do 16 godina, jedan u dobi od 16 do 18 godina,a 16 ih je mlađih punoljetnika. U strukturi kaznenih djela općeg kriminaliteta najbrojnija su ona imovinskog kriminaliteta ,a uglavnom se radi o krađama i teškim krađama.

Tijekom prvog ovogodišnjeg polugodišta dogodilo se 385 prometnih nesreća, i tu nema posebne razlike u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Šest nesreća bilo je s poginulim osobama, i u njima je poginulo sedam osoba, što je nažalost znatno povećanje u odnosu na prošlogodišnjih prvih šest mjeseci kada je poginula jedna osoba. Teške tjelesne ozljede zadobilo je 36 osoba,a lake 107.

Djelatnici ličko-senjske policijske uprave i dalje u suradnji s brojnim drugim institucijama provode razne  preventivne mjere koje doprinose boljoj upućenosti javnosti, pogotovo mladih, u opasnosti u društvu .

U tijeku su i akcije policije vezane uz turističku sezonu, pogotovo je tu bitna Operativna akcija“ Helios“ koju zajedno sa kolegama iz Zadra i Ravnateljstvom policije djelatnici PU ličko-senjske provode na otoku Pagu i koja će u značajnoj mjeri dovesti  do sigurnije sezone, kako za domaće stanovništvo, tako i za brojne turiste koji pohode ovaj otok, pogotovo turističku  Novalju, što nažalost samo po sebi znači i povećanje broja krađa, raznih drugih djela, kao i pojavnosti droge na terenu.

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima