Gradska sportska dvorana otvorena za vjenčanja

Objavljeno: 28/09/2016

Članovi Vijeća grada Gospića održali su još jedan zanimljiv aktualni sat nakon kojega smo doznali niz zanimljivih informacija. Zanimljivo,ali pomalo i čudno, jedini medij koje je pratio ovaj zanimljivi aktualac bio je naš portal,  Lika -express

GOSPIĆ- Aktualni sat 23.po redu sjednice Vijeća grada Gospića donio je obilje zanimljivosti, od politiziranja, preko klasičnih vijećničkih infrastrukturnih pitanja, pa do izljeva emocija i traženja zaštitara. Krenimo redom.

Gradska sportska dvorana otvorena je za svadbe svim građanima

Prvi za riječ javio se SDP-ov Nikola Maras s nekoliko infrastrukturnih pitanja i jednim koje se može svrstati i u aktualnu politiku, odnosno u neku ruku politiziranje. Naime Marasa je zanimalo koliko je grad uprihodio od iznajmljivanja gradske sportske dvorane za vjenčanje kćeri Darka Milinovića, jeli zbog toga „patilo“ održavanje nastave tjelesnog odgoja i može li bilo tko na takav način zatražiti dvoranu za vjenčanje ili neke druge prigode. „Dobili smo niz pritužbi građana da djeca nisu mogli održati svoje obaveze sportskog tipa u dvorani. I na koji način i ostali građani mogu dobiti istu uslugu“-pita se Maras. Gradonačelnik Petar Krmpotić odgovorio je da su  prije 3 do 4 mjeseca obitelj Milinović, odnosno spomenuti mladenci  od Školskog odbora Osnovne škole “dr.Jure Turić”, koja i upravlja objektom sportske dvorane, zatražili  korištenje Gradske sportske dvorane.  „Pošto je to prvi tjedan nastave i ne odvija se tjelesni u dvorani odnosno rade se biometrijska mjerenja u školskoj dvorani , svadba nije ometala nastavu pa ju je školski odbor odobrio“- ističe Krmpotić koji nije bio siguran koliki je iznos najma,ali jedan od HDZ-vih vijećnika iz kluba rekao je da se radi o iznosu od 5,000 kuna. Krmpotić zna da mu je ravnatelj rekao da je više uprihodio od te svadbe nego od iznajmljivanja dvorane tijekom dva mjeseca. „Što se tiče drugih građana procedura je ista, bitno je da se ne remeti redovita nastava, da se plati cijena po odluci Školskog odbora i da to bude van termina kada djeca koriste dvoranu“- ističe Krmpotić.  Maras je pitao i o sigurnosti na području dijela između Gospića i Bilaja poznatijeg kao Visoko Brdo, o tome zašto nema „zebri“ u novouređenoj Bilajskoj ulici, a pritužio se i na niz velikih infrastrukturnih problema na području Aleksinice, Medka i Počitelja. Odgovarajući na ta pitanja zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan istakao je da neka pitanja nisu u nadležnosti grada jer se radi o državnim cestama, a ona pitanja koja su u pitanju grada rješavaju se ili su riješena u proteklih nekoliko dana. Čini se da Maras nije zadovoljan sa kompletnim demokratskim stanjem u gradu jer  događaju se stvari koje se ne bi trebale događati. „Mislim da svi zajedno dijelimo odgovornost za to što se događaju političke sudbine revanšizma. I ne bih ovako reagirao da se ne radi o ljudskim sudbinama“. Predsjednik vijeća Petar Radošević zamolio je Marasa da prestane na što je ovaj rekao neka pozove zaštitare. „Ja ću biti ovakav samo da skrenem pozornost“ reče Maras, a Radošević mu odgovara da ima medije i druge kanale da to radi. U raspravu se uključio i gradonačelnik Krmpotić koji ističe da nitko nije zbog revanšizma ostao bez posla i nikome nije dirnuta plaća.

Ravnatelji gradskih ustanova koji loše rade svoj posao konačno bi mogli biti smijenjeni

HSL-ova vijećnica Sanja Rukavina, zbog gradskog  proračunskog gubitka na kraju prošle godine, pita kako se skupljaju plaće u vrijeme kada neke ustanove imaju za tri plaće rezerve, a neke posuđuju za plaće. „Mene interesira,ako nam možete dati obavijest, dali grad za zaposlenike i korisnike proračuna ima rezerve za plaću,a ako nema koliko dana skupljate za plaću“?- pita ona. Krmpotić kaže da je grad likvidan, plaća doprinose i plaće za sve radnike i ustanove. „Od kad sam ja ovdje nikada nije bila plaća kasnije od 15.i nije bilo problema te vrste. Situacija je pod apsolutnom kontrolom kao da smo u Njemačkoj“- kaže Krmpotić,ali i ističe da svaki ravnatelj i voditelj ustanove snosi odgovornost, odnosno  „Onaj tko je dobar podržati ćemo ga,a onaj koji nije promijeniti ćemo ga“- ističe Krmpotić.

Obnova Kaluđerovačkog mosta „javašluk“

Karlo Starčević, koji se nakon duljeg vremena, dok ga je mijenjao Bariša Dejanović, ponovno vratio u vijećničke klupe pokrenuo je pitanje obnove Kaluđerovačkog mosta. O rupi na tom mostu Lika-express pisala je prije više od tri mjeseca. Od tada je rupa samo zaštićena da ne ugrožava živote, ali obnovi mosta se nije prišlo. Toliko čekanje, iako je vijećnik Luka Matijević , inače ravnatelj Županijske uprave za ceste objasnio da se moraju pripremiti predprojekti, da bi se prišlo izradi projektne dokumentacije za obnovu kolničkog traka, Starčević jednom riječju naziva „javašluk“. Pojašnjenje gradonačelnika Krmpotića da se most može obnoviti i za dva i za pet milijuna kuna izazvalo je podsmjeh od dijela vijećnika, no Sanja Rukavina kasnije je pojasnila da se nasmijala jer joj je gradonačelnik simpatičan, na što je on odgovorio istom mjerom. U svakom slučaju, nevezano za njihove emocije, rupa na mostu ostati će još neko vrijeme, najvjerojatnije sve do proljeća. Radove obnove u fifty-fifty omjeru isfinancirati će grad Gospić i Županijska uprava za ceste koja je odgovorna za perušićku stranu mosta, jer prema zakonu u općinskom djelokrugu nisu ovakvi zahvati na cestama.

Uloga Grada u projektima

Tijekom aktualnog sata moglo se čuti da grad Gospić  organizaciju Jeseni u Lici sufinancira sa 80,000 kuna uz prostor i radnike Komunalca. Prema njemu indirektna korist od ove manifestacije je nemjerljiva. Na Ličkom Osiku, križanju „kod Štale“ u tijeku je izrada rotora koji neće biti gotov prije kraja godine. Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva težak je nešto više od 260,000 kuna i financira se iz Europskih fondova. U ovoj školskoj godini projektom asistenata u nastavi  je na području Gospića obuhvaćeno 10 učenika i oni imaju osigurane pomoćnike u nastavi.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

 

 

 

 

Možda Vas zanima