Bogatstva prirode i turistički aduti danas otvaraju svoja vrata

Objavljeno: 11/05/2020

GOSPIĆ- Nakon gotovo dvomjesečne pauze s radom zaštićena prirodna područja u destinaciji Lika ponovno otvaraju svoja vrata za posjetitelje.Upravo od ponedjeljka 11. svibnja većina zaštićenih prirodnih područja ponovno započinje s radom uz pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Stožera civilne zaštite.

Radno vrijeme Nacionalnog parka Plitvička jezera biti će od 08:00 do 19:00 sati, cijene ulaznica će do 25. svibnja biti 50,00 kn za odrasle, 30,00 kn za studente te 25,00 kn za djecu od 7 do 18 godina. Sva djeca mlađa od 7 godina imaju besplatan ulaz. Prodaja ulaznica moguća je svakim danom do 17:00 sati. Trenutno će voziti samo kratka linija broda, dok vožnja drugom brodskom linijom kao i panoramskim vlakom neće biti moguća. Ugostiteljski objekti unutar Parka koji također započinju s radom su: Kozjačka draga, Kupalište, Labudovac i Vučnica  koji će raditi sukladno uputama i preporukama HZJZ. Također, sukladno mjerama održavanja socijalne distance, u Parku su kreirali privremene programe obilaska Parka o kojima više možete saznati ovdje.

I Nacionalni park Paklenica za posjetitelje otvara 11. svibnja, za sada u radu nema nikakvih promjena no svakako će se posjete odvijati prema propisanim mjerama.

Nacionalni park Sjeverni Velebit 11. svibnja također započinje s radom. Na samom području parka nema ograničenih dnevnih ulaza jer je park zaista dovoljno velik za održavanje propisane udaljenosti. S radom započinje i Kuća Velebita koja će biti otvorena svakim radnim danim od 08:00 do 16:00 sati a osnovna cijena ulaznice je 40,00 kn. Na ulazu u kuću Velebita obavezna je dezinfekcija ruku. Maksimalan broj posjetitelja istovremeno je 25 a grupne posjete se trenutno neće primati.

U Parku prirode Velebit Cerovačke špilje koje se nalaze unutar parka trenutno nisu otvorene za posjetitelje no zato svoja vrata 11. svibnja otvara uvala Zavratnica. Cijena ulaznice je 30,00 kn za odrasle a trenutno se neće primati grupne posjete. Upravna zgrada parka radi svakim radnim danom od 07:00 do 15:00 sati gdje se uvijek možete raspitati o planinarskim kartama i staza Parka.

Baraćeve špilje također s radom nastavljaju od 11.05.2020, s redovnim radnim vremenom od 10:00 do 18:00 sati i to po promotivnim cijenama od 45,00 kn za odrasle i 27,00 kn za djecu koje će biti aktualne do 30. svibnja.  Obilazak će se organizirati za najmanje dvije odrasle osobe. Ukupan dnevni limit se smanjuje na maksimalno 200 ulazaka dnevno, a organizirane grupe koje dolaze posredstvom agencija do daljnjega se neće zaprimati. Uz obvezno nošenje zaštitnih kaciga tijekom obilaska, posjetiteljima će biti osigurane i jednokratne zaštitne podkape. Posjetiteljima će biti omogućeno korištenje dezinfekcijskih sredstava prije i nakon kontakta (prilikom plaćanja i preuzimanja ulaznica). Najava dolaska nije potrebna.

Pećinski park Grabovača otvara svoja vrata za posjetitelje 13. svibnja 2020.  Radno vrijeme parka u svibnju biti će od 09:00 do 17:00 sati od srijede do nedjelje. S obzirom na aktualnu situaciju, Park će biti moguće posjetiti po promotivnim cijenama pa će tako cijena za odrasle iznosit 35,00 kuna, a za djecu 28,00 kuna.

Lika destination

Možda Vas zanima