EKSKLUZIVNO: HŽ infrastruktura u bukobran u Svetom Marku i pet željezničko-cestovnih prijelaza od Svetog Marka do Gospića ulaže 3,3 milijuna kuna!!!

Objavljeno: 18/10/2018

PERUŠIĆ- Prije nekoliko dana portal Lika-express, zahvaljujući glasu javnosti,  pisao je o gradnji bukobrana uz Ličku prugu u selu Sveti Marko na području općine Perušić. Građanima nije bilo jasno o čemu se radi i ima li ta investicija opravdanje. Uz tekst koji smo objavili poslali smo i upit u HŽ kako bi nam pojasnili o čemu se radi. Odgovor nam je stigao danas i objavljujemo ga u cijelosti:

prema projektnoj dokumentaciji trenutačno se izvode radovi na obnovi i modernizaciji pruge Oštarije – Knin – Split.
Osim izgradnje bukobrana u blizini sela Sveti Marko tijekom sljedećih nekoliko mjeseci u promet će biti pušteno i pet osuvremenjenih željezničko-cestovnih prijelaza na području između Svetog Marka i Gospića. Četiri prijelaza bit će osigurana svjetlosno-zvučnom signalizacijom, a jedan svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima, što će sve pridonijeti povećanju sigurnosti u prometu.

Ukupna je vrijednost navedenih radova 3.320.000,00 kn.”

Eto, iako će i nakon ovoga odgovora mnogima iznad glave ostati upitnici zbog spomenutog bukobrana, veseli nas činjenica da će se puno raditi na sigurnosti prometa. Naravno pratiti ćemo te radove. A sve naše čitatelje pozivamo da nam i dalje javljaju o ovakvim temama jer zahvaljujući vašim dojavama dobivamo svi zajedno odgovore na brojna pitanja.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima