Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” priprema 10. dodjelu nagrade Suncokret – Sunflower Award

Objavljeno: 10/02/2023

U Ličko-senjskoj županiji prijavljeno šest atraktivnih projekata

GOSPIĆ- Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, ove godine obilježava 25 godina uspješnog djelovanja, a na čelu s predsjednicom Udruge Dijanom Katicom prati kontinentalni turizam od samih početaka. Vrlo je impresivno vidjeti da se današnji broj OPG-a, seoskih gospodarstava, kuća za odmor i ostalih kategorija u ruralnom turizmu može brojati u tisućama. Još je važnija činjenica da strani i domaći posjetitelji sve više traže upravo ovakva mjesta za odmor, daleko od gužve, autentična, koja čuvaju tradicionalne vrijednosti i promiču obiteljske kvalitete. 

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom  prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama. Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost te omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva. 


Veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već desetu godinu, pokazuje i broj od oko 130 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske, članova Iter Vitisa, a po prvi puta se pridružuju i prijavitelji iz Bosne i Hercegovine. Završna dodjela nagrada održat će se 28. veljače u  opatijskom hotelu Royal.

Budući da se pozivu odazvala većina hrvatskih županija, s iznimno kvalitetnim projektima, pred komisijom neće biti jednostavan zadatak. Komisija projekta Suncokret ruralnog turizma Hrvatske obišla je kandidate Ličko-senjske županije: OPG Zdeno Ramljak i Mrzlin Grad iz Korenice, Ličku kuću s Plitvičkih jezera, Javnu ustanovu “Park prirode Velebit”, Gospić, Pustolovno izletnički centar Rizvan City, Gospić i program aktivnog turizma – Avantura na dohvat ruke iz Otočca. 

Svim prijavljenim kandidatima želimo mnogo sreće.

KLAIN PR

Možda Vas zanima