Klasteru Lika destination HBOR-ova donacija od 50,000 kuna za projekt “Turizam za sve u Lika destinaciji”

Objavljeno: 04/11/2019

GOSPIĆ- Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) raspisala je u svibnju 2019. godine Javni natječaj za dodjelu donacija u 2019. godini, naziva „Pružimo znanje, potaknimo inicijative”, čija su sredstva namijenjena projektima kojima se potiče zapošljivost, samozapošljavanje i utemeljenje društvenog poduzetništva.

Najviši iznos donacije po pojedinom projektu je 50.000,00 kuna, što je ujedno i najviši iznos koji se mogao zatražiti u prijavi projekta dok je najniži iznos donacije po pojedinom projektu 10.000,00 kuna. Nakon treće faze procjene kvalitete prijavljenih projekata HBOR je s maksimalnim iznosom sufinanciranja od 50.000,00 kn odobrio projekt „Turizam za sve u Lika destinaciji“ koji je prijavio Klaster Lika Destination.

Projekt „Turizam za sve u Lika destinaciji“ ima za cilj potaknuti inicijative stanovnika Like na bavljenje poljoprivredom i turizmom kao gospodarskim granama koje su posljednjih godina zauzele mjesto kao generator gospodarskog razvoja Like. Kako bi se cilj ostvario Klaster Lika Destination će kroz ovaj projekt educirati korisnike projekta o bavljenju iznajmljivanjem smještaja, agroturizmu i važnostima poljoprivrede u razvoju turizma, zakonskim odrednicama bavljenja turizmom i mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja. Aktivnosti Klastera Lika Destination od samog osnivanja usmjerene su ka povezivanju poljoprivrede i turizma, a kroz svoje djelovanje klaster redovito educira stanovništvo upravo na područjima poljoprivrede i turizma. Ovaj projekt omogućiti će još bolju i kvalitetniju edukaciju te pospješiti zapošljavanje u destinaciji Lika.

 

KLD

Možda Vas zanima