Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio Stilanovu Liku

Objavljeno: 06/03/2019

PERUŠIĆ- Pomalo u  sjeni brojnih dolazaka hrvatskih ministara u Ličko-senjsku županiju nezapaženo je prošao dolazak ministra poljoprivrede koji je obišao nekoliko poljoprivrednih gospodarstava u Lici, između ostaloga i Stilanovu Liku. Nakon obilaska Tolušić je na svom facebook-u između ostaloga napisao: “Većina Ličana živi na selu i od poljoprivrede. Jaki, kršni, ponosni, vrijedni i danas sam se po ‘ko zna koji put uvjerio, dobri domaćini.
Obišao sam jednog od najstarijih i najboljih proizvođača Ličke šljivovice Stilanova Lika.  Obitelj Vlainić cijeli život se bavi proizvodnjom i tradicionalnom preradom voća u likere i rakije, sve poslove na gospodarstvu obavljaju sami. Obišao sam i vrijedne stočare, mljekare, uspješne proizvođače zaštićenih autohtonih proizvoda Lički krumpiri Ličke janjetine koju ćemo 18.3. predstaviti Europi u Briselu. 
Oni svoje uspješne poslovne priče razvijaju i zahvaljujući mjerama ruralnog razvoja. Na farmi obitelji Vujeva od nedavno su i tri nove junice, kupljene sredstvima Ministarstvo poljorpivrede namijenjenih oporavku govedarstva“.

Lika-express

FOTO: Stilanova Lika

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima