Potencijali Gospića predstavljeni na sajmu EKOBIS u Bihaću

Objavljeno: 14/09/2017

GOSPIĆ- Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša u sklopu 15. Međunarodnog sajma ekologije EKOBIS u Bihaću održala je prezentaciju o Gradu Gospiću i njegovim gospodarskim  potencijalima. Predstavnicima Unsko – sanskog kantona, Grada Bihaća i drugih gradova prijatelja predstavila je pozitivne i do sada  realizirane projekte; „Pomoćnici u nastavi“, „Korak prema jednakosti“, „U zagrljaju zdrave prehrane“ i  „Tradicijski obrti u turizmu“. Predstavila je i  one projekte koji su u fazi pripreme i provedbe. Tako su trenutno su prijavljeni projekti – Projekt revitalizacije i povećanja privlačnosti šume Jasikovac, Projekt opremanja Kulturno – informativnog centra Lički Osik i Projekt uređenja prilazne ceste do odlagališta Rakitovac.

U fazi pripreme, istaknula je zamjenica Prša, su i projekt osiguravanja besplatne prehrane u školi,  ulaganja i izgradnje šumarske infrastrukture i plan razvoja širokopojasne infrastrukture.

Grad Gospić partner je i Ličko – senjskoj županiji i LIRI na projektu Razvojni centar Ličko – senjske županije.

Konferencija je bila podijeljena na dva panela: Poslovni forum gradova prijatelja i partnera Grada Bihaća na kojemu su predstavnici gradova prezentirali svoje privredne potencijale i aktualne projekte, s naglaskom na proširenje suradnje. Drugi panel nosio je naziv „Voda – unaprjeđenje vodosnabdijevanja, tretmana i odvodnje otpadnih voda“ na kojemu su se prezentirali međusobni primjeri dobre prakse, projekti i stručni radovi na ovu temu.

Zamjenica gospićkog gradonačelnika zahvalila se domaćinu na pozivu za sudjelovanjem na Međunarodnom sajmu ekologije, u nadi i želji za ostvarenjem dobre poslovne suradnje. Grad Gospić predstavila je u najboljem svjetlu s naglaskom na gospodarstvo i njegove potencijale. Osvrnula se i na do sada dobre odnose, te kazala kako će te odnose potvrditi i donesena Odluka o potpisivanju Povelje prijateljstva između Grada Bihaća i Grada Gospića. Sama Povelja prijateljstva  bit će uskoro i svečano potpisana.

Osim prezentacije Grad Gospić predstavljen je i na štandu gradske Turističke zajednice koja je također sudjelovala na 15. Međunarodnom sajmu ekologije EKOBIS.

 

izvor: Grad Gospić

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima